Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma ve Kültür Sanat Etkinlikleri

Etkinliklere katılmak için Türkiye'nin farklı illerinden ve yurt dışından Hacıbektaş'a gelen vatandaşlar, Çilehane'yi ziyaret ediyor kutsal kabul edilen Delikli Taş'tan geçmeye çalışıyor.

Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma ve Kültür Sanat Etkinlikleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma ve Kültür Sanat Etkinlikleri" için Türkiye'nin farklı kentlerinden ve yurt dışından çok sayıda kişi Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine geldi.

18 Ağustos'a kadar sürecek etkinliklere katılacak vatandaşların büyük bölümü ilçe merkezine kurdukları çadırlarda konaklıyor.

Resmi açılışı bugün yapılacak etkinliklerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, isminin verildiği kültür merkezinin açılışını yapacak.

Etkinliklere büyük ilgi gösteren Alevi ve Bektaşiler, Çilehane'ye ulaşmak için yoğun güvenlik önlemleri altında bu bölgeye ilerliyor. 

Çilehane'deki Delikli Taş inananların kendini test ettikleri bir yer olarak kabul ediliyor. İnanışa göre, günahı olan Delikli Taş'tan geçemiyor.

Delikli Taş'tan geçmek için zayıf veya şişman farkı gözetilmiyor ve her ziyaretçi buradan geçmeyi deniyor. Geçemezse günahından arınmak için mutlaka adak olarak bir kurban kesmesi ve yoksullara dağıtması gerektiğine inanılıyor.

Etkinliklere Ataşehir, Bakırköy, Beşiktaş, Şişli, Sarıyer, Silivri ve Kartal Belediyeleri sponsorluk yapıyor.

Dün itibariyle bu belediyeler aracılığıyla ilçeye gelen çok sayıda görevli, yoğun ziyaretçi akınının yaşandığı ilçenin cadde ve sokaklarında aralıksız temizlik çalışması yapıyo