Uyuşturucuya 'tart' tarifesi

İstanbul'da Jandarma timlerinin uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonunda bir süredir takibi yapılan 11 kişi yakalandı.

Uyuşturucuya 'tart' tarifesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul’da Jandarma timlerinin uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonunda bir süredir takibi yapılan 11 kişi yakalandı. Silivri, Büyükçekmece ve Esenyurt ilçelerinde örgütlenen uyuşturucu zanlılarının ellerindeki uyuşturucuyu toprağa gömerek gizledikleri ve telefon konuşmalarında eroin için 'Elmalı tart' esrar için 'Kakaolu kek', kokain için 'Vişneli tart' şifresini kullandıkları belirtildi.
Jandarmanın yaptığı açıklamada özellikle eğlence merkezlerinde pazarlanmak üzere piyasaya sürülmek istenen uyuşturucunun peşine düşen jandarma timleri geçen yıl Ocak ayında başlatılan bir soruşturmanın devamını getirdi. 24 Haziran 2011 günü 18 ayrı adrese yönelik eş zamanlı operasyon yapan jandarma timleri, 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Daha önceki operasyonlardan farklı olarak arama adreslerinde az sayıda uyuşturucu bulan ekipler, bu sefer uyuşturucuların gömülerek gizlendiğini belirledi. Tespit edilen arazilerin boş alanlar olduğu ve uyuşturucunun buralara gömülerek saklandığı belirtildi. Kazılarak çıkarılan uyuşturuculara el konuldu.
Arama yapılan adreslerde toplam 163 adet extacy hap, 600 gram esrar, 12.53 gram kokain, 5 bin 600 TL ve 20 euro uyuşturucudan elde edildiği düşünülen nakit para ele geçirildi. Jandarmanın tespitlerine göre şüphelilerin olası bir takipten kurtulmak adına eroin için 'Elmalı tart' esrar için 'Kakaolu kek', kokain için 'Vişneli tart' şifresini kullandıkları belirtildi.İfadeleri alınan şüphelilerden 9’u sevk edildiği adliyede tutuklandı