Uzun yola çıkacaklara tavsiyeler

Silivri Sanayi Sitesinde oto tamir ve bakım hizmeti veren Motor-Mekanik Tamir ve Bakım sevisi Demir Otonun sahibi Savaş Demir, Kurban Bayramı'nda uzun yola çıkacakları, yola çıkmadan araç bakımlarını yaptırmaları konusunda uyardı.

Uzun yola çıkacaklara tavsiyeler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurban Bayramı’nda 9 günlük iznini memleketinde veya tatil için değerlendirecek olanlara Motor-Mekanik Tamir ve Bakım sevisi Demir Otonun sahibi Savaş Demir, araç bakımları ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Demir, 4 önemli hususa dikkat çekti.

Demir, “Uzun yolda ilk hamlede frenlerin bakımlarının yapılması önemli. Yağ ve filtreler periyodik bakıma göre değişmeli. Kullanılan yağ arabaya uygun olmalı. Uygun olmayan yağ kullanıldığı zaman kurum yapar ve bu durum büyük arızalara sebebiyet verir. Lastiklere dikkat edilmeli, mevsim lastikleri kullanılmalı. Rot ayarları yaptırılmalı. Şu an kış lastikleri kullanılırsa durmayı zorlaştırır ayrıca yakıtı da fazla tüketir.” dedi.

“FİLTRELERİ TEMİZ TUTMALI VE GAZLARI BASILMALI”

Araçlarda baskı balataların değişimine de dikkat edilmesi gerektiğini belirten Demir, “Bir önemli husus da araçlar belli kilometrelere geldiğinde baskı balata değişimi. Klima havası ve filtreleri temiz tutulmalı, değiştirilmeli. Çünkü uzun yollarda sıcak vurduğu zaman, şoförün uykusuna getirebilir ve bu da kazaya sebebiyet verir. Klima filtreleri temiz tutmalı ve gazları basılmalı. Her aracın belirli kilometrelerde zaten bakımları yapılmalı. Bu aracın uzun ömürlü olması için de yararlı bir şey. Zamanın da kontrolleri yapılsa ucuza bitecek bir iş, yapılmayınca sorun büyüyor ve masrafı da arttırıyor.” ifadelerini kullandı.

Uzun yola çıkacaklara tavsiyeler

3 SAATTE BİR MOLA

Demir, “Ayrıca şoförler uykularını da almış olmalı uzun yola çıkarken. Araçları ve kendilerini 3 saatte bir dinlendirmelerinde fayda var.” diye konuştu.

LPG’Lİ ARAÇLARDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

LPG’li araçların da mutla bakımlarının yapılması gerektiğini belirten Demir, “Yaz mevsimin de özellikle daha çok dikkat etmeleri gerekir. Gaz kaçağı olmaması için düzenli kontrolleri yapılmalı, sıcak havalarda hortumlarda da yanmaya sebebiyet verebilir.” dedi.

Demir, bütün araçların gerekli kontrollerini yaptırdıktan sonra yola çıkmalarının yolculuğun çileye dönüşmesini engelleyeceğini ve her hangi bir kaza riskini de azaltacağını belirtti.