Vali Mutlu, Gazetecilik ve Basın Bayramı'nı kutladı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 24 Temmuz Gazetecilik ve Basın Bayramı'nı kutlayan bir mesaj yayımladı

Vali Mutlu, Gazetecilik ve Basın Bayramı'nı kutladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, basından sansürün kaldırılışının 104. yıldönümünü ve 24 Temmuz Gazetecilik ve Basın Bayramı’nı yayımladığı bir mesaj ile kutladı.

Demokrasinin temel taşlarından ve toplumu yaşanan gelişmelerden haberdar eden en önemli kurumlardan birinin basın olduğunu vurgulayan Vali Mutlu, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Demokrasinin temel taşlarından biri olan basın, toplumu yaşanan gelişmelerden haberdar eden en önemli kurumlardan birisidir. Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel görev sayarak, halkımızın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşları aynı zamanda demokrasimizin güçlenmesine de büyük katkı sağlamaktadır.

Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basının işlevini en iyi şekilde yerine getirilebilmesi için de basın özgürlüğünün hayati önem taşımaktadır. Unutulmamalıdır ki; basın özgürlüğünün var olabilmesi, demokrasinin sağlıklı işleyebilmesi, düşünce ve fikir özgürlüğünün toplumun bütün kesimlerinde yeterince kullanılabilmesi, ancak basının haber alma ve yaymasının önündeki engelleri kaldırmakla mümkündür.

İstanbul’un her alanda başarıya ulaşmasında, basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılığın ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmaların büyük katkı sağladığına inanıyorum. İstanbul’da basın kuruluşlarımız ile iyi bir işbirliği kurulmuştur. İstanbul Valiliği olarak basın mensuplarının yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle basından sansürün kaldırılışının 104. yıldönümünü ve 24 Temmuz Basın Bayramınızı candan kutlar, basın emekçilerine çalışma yaşamlarında başarılar dilerim.”