Yağmur gidiyor kar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurdu etkisi altına alacak olan soğuk hava için uyardı

Yağmur gidiyor kar geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bugün yurda orta Akdeniz'den gelen yağışlı havanın etkisinin zamanla tüm yurtta etkili olacağı belirtildi. Perşembe ve Cuma günü ise kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre yurda Orta Akdeniz'den gelen yağışlı havanın halen Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de etkili olduğu ve zamanla ülke genelinde etkili olacağı bildirildi.

PERŞEMBE GÜNÜ BALKANLARDAN KAR GELİYOR

Perşembe günü ise yurdun Balkanlar'dan gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz kıyılarında kuvvetli olmak üzere, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı, sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu, İç Ege, Göller Yöresi ve Antalya çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı ve İzmir çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin edildiği belirtildi. Yağışların, yağmur ve sağanak, Kuzey Ege'nin iç kesimlerinin yüksekleri, Batı ve Orta Karadeniz'in yüksekleri ile İç Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmasının beklendiği bildirildi.

Cuma günü de, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu,

Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Erzurum,

Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yağış bekleniyor. Yağışların Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz kıyıları ile Sakarya, Kocaeli, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin edildiği bildirildi.

CUMARTESİ GÜNÜ YAĞIŞLI HAVA YURDU TERKEDİYOR

Yağışlı hava kütlesinin Cumartesi günü Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda etkili olduktan sonra yurdu terk etmesi bekleniyor.

Yapılan açıklamada ayrıca, Çarşamba günü Kıyı Ege ve Marmara'nın doğusu ile Antalya'nın doğu ilçelerinde, Perşembe günü Doğu Akdeniz kıyılarında beklenen kuvvetli sağanak

yağış, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri iç ve doğu bölgelerde görülecek kar yağışının neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik ve Balıkesir'de kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 Km/Sa) esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir, Aydın ve Muğla'da çok kuvvetli; Manisa, Uşak ve Kütahya'da kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de güney ve güneybatı (Lodos), akşam saatlerinden itibaren kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (30-50 Km/Sa) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam ve gece saatlerinde Antalya'nın doğu ilçelerinde (Alanya, Manavgat, İbralı ve Akseki çevreleri) kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Rüzgarın; batı Akdeniz'de akşam saatlerinden itibaren güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 Km/Sa) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Konya, Karaman ve Kırıkkale çevrelerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Sinop dışında bölge genelinin aralıklı yağmurlu, gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısı çok bulutlu, gece saatlerinde Çorum çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla batısının parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu, zamanla batısının parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.