Yaz Spor Okulları Kapanış Töreni Yapıldı

Silivri Belediyesi'nin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ortaklığında düzenlediği Yaz Spor Okulları, gerçekleşen kapanış töreniyle sona erdi.

Yaz Spor Okulları Kapanış Töreni Yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

5000 öğrencinin 8 branşta eğitim gördüğü Silivri Belediyesi Yaz Spor Okulları’nın kapanış töreni 16 Ağustos 2012 Perşembe günü Silivri Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Silivri Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ortaklığında düzenlenen Yaz Spor Okulları’nın kapanış töreni de, açılış töreni kadar renkli görüntülere sahne oldu. Kapanış törenine; Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, Silivri İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fikret Özdemir, ilçe spor kulübü başkanları ve yöneticileri, yaz spor okulu öğrencileri ile birçok veli katıldı.

 

ÖZDEMİR: “AMACIMIZ SPOR AHLAKINI BENİMSEMİŞ BİREYLER YETİŞTİRMEK”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan Fikret Özdemir: “Yaz spor okullarımızda tüm mahallelerimizde aynı anda toplam 8 branşta 5000 sporcumuza spor yapabilme imkânı sağlanmıştır. Basketbol, Voleybol, Futbol, Taekwondo, Badminton, Tenis, Özel Sporcular ve sabah sporu ile 8 branşta hizmet sunulmuştur. Amacımız spor ahlakını benimsemiş toplum kurallarına uyan bireyler yetiştirmektir. Bu amaca hizmet eden yaz tatilinde spor yapmak yerine bizlere hizmette bulunan 26 öğretmenimize ve değerli velilerimize teşekkür ediyorum. Maddi manevi yardımlarını esirgemeyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a, Milli Eğitim Müdürümüze çok teşekkür ediyor, tüm katılımcılarımızın Ramazan Bayramını şimdiden kutluyorum saygılarımla.”

 

KAYAPINAR: “ÇOCUKLARIMIZIN BAŞARILARI BİZİ MUTLU EDİYOR”

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Burada bulunan herkes sporun önemini bilen insanlar. Bu organizasyonlar tabi ki kolay olmuyor. Yaz tatili boyunca tatillerinden vazgeçip bu işe katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Başkanımız bu konuda her zaman elinden geleni yapıyor. Bu destekleri ile bizlere güç veren başkanımıza teşekkür ediyoruz.  Ben hiç olmazsa haftada 3 gün spor aktivitesini önemsiyorum. Çocuklarımızın başarıları tabi ki bizi mutlu ediyor.  Hep birlik ve beraberlik içinde yapalım çalışmalarımızı. Bu vesileyle yaklaşan Bayramınızı kutluyorum.”

 

IŞIKLAR: “SPOR OKULLARIMIZIN TÜM YIL DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUM”

Kapanış töreninde yaptığı konuşmasında kurumlar arası işbirliğinin önemine dikkat çeken Işıklar; “Yaz Spor Okulları, büyük kurumların bir araya gelip, 5000 çocuğumuzla bir rekor kıran, amacına uygun sonuç alan bir projedir. Öncelikle buradaki çocuklarımıza ve çocuklarını bize emanet eden anne ve babalara teşekkür ediyorum. Bu projenin hayata geçmesini sizler sağladınız. Üç büyük kurumun bir araya gelip büyük bir projeyi hayata geçirmesini gördük, hepimiz sizler için el birliği ile çalışıyoruz. Öğretmenlerimiz bu işin uzmanı, yıl içerisinde zaten çocuklarımıza beden eğitimi dersi veren uzman öğretmenlerden oluşuyor. İmkânların sağlanmasında yine el birliği ile çalışacağız. Sporun dostluk, kardeşlik ve barış içerisinde birbirleri ile yarışarak, sporun birleştirici yanını ortaya çıkaran bir proje olarak çok başarılı oldu. 8 farklı branşta 26 tane hocamızla, Silivri’nin büyüklüğü de göz önünde bulundurularak, uzak mesafelerde olmasına rağmen beldelerin tamamında hayata geçti. Ben katılan çocuklarımıza, emek veren öğretmenlerimize, Milli Eğitim Müdürümüze, İlçe Spor Müdürümüze ve çocuklarını gönül rahatlığı ile bizlere emanet eden sizlere teşekkür ediyorum. Ben bundan sonra bu kursların talep olursa yazını kışını kaldırıp, Spor Okulları olarak, her mevsimde gerçekleştirilmesini istiyorum. Sizlere hayatı güzelleştirip, değiştirecek her türlü hizmeti vermek konusunda elimizden geleni yapmaya hazırız. Hepinizin yaklaşan Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

KESER: “OLİMPİYAT SPORCULARI NEDEN SİLİVRİ’DEN ÇIKMASIN?”

Silivri Kaymakamı Salih Keser ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Bugün burada gördüğünüz çocukların hepsi farklı yaşlarda. Demek ki 2022 yılına olimpiyatlara onları şimdiden hazırlamalıyız. Bunun içinde vakit çok geçmiş değil. 8 sene bir insanın ileriye gidebilmesi için çok önemli bir süre. Bu süreyi en iyi şekilde kullandığımızda neden madalya almayalım, neden başarılı olmayalım? İşte bu başarıları yakalamak için sizlere yol gösteren ve her türlü desteği sağlayan değerli Belediye Başkanımız önceliğinde, İlçe spor müdürümüze bu organizasyon için teşekkür ediyorum.”

 

MİNİK SPORCULARA MADALYA VE SERTİFİKA

Gerçekleşen konuşmaların ardından Silivri Belediyesi Yaz Spor Okulları kapsamında eğitim alan öğrenciler kısa gösteriler gerçekleştirdi. Yaz Spor Okulu öğrencileri, madalya ve sertifikalarını ilçe protokol üyelerinin elinden aldı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar törenin sonunda, Şahin Spor Tesisleri adına Kaan Dirik ve Agena Spor Tesisleri adına da Rıza Karaçat’a plaket vererek destekleri için teşekkür etti.