Yeni çipli kimlik kartları dağıtıma başladı!

TC Kimlik Kartı için müracaatlar bugün başlıyor. Geçtiğimiz aylarda bazı pilot bölgelerde dağıtımına başlanan yeni kimlik kartlarının, 02 Ocak Pazartesi günü itibariyle tüm yurtta dağıtımına devam edilecek.

Yeni çipli kimlik kartları dağıtıma başladı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni çipli kimlik kartı için başvuru belgelerinin neler olabileceğini araştıran vatandaşlar, başvuru esnasında alınacak ücretleri de merak etti. İşte yeni kimlik kartı konusunda merakla beklenen o randevu ve başvuru detayları

YENİ KİMLİK KARTI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Vatandaşlar, online randevu sistemiyle Nüfus Müdürlüğü dairelerinde sıra beklemeden kimlik kartı başvurusu yapabilirken, işlem için gerekli tüm detayları "https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr/" adresinde öğrenebilecek.

Başvuru sırasında nüfus müdürlüğü personeli, başvuru sahibinin T.C. Kimlik Numarasını sorgulayacak, ardından kimlik kartı bilgileri ve son aldığı kimlik kartı bilgilerini kontrol edecek.

İlk defa kimlik kartı başvurusunda nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı vb. belgeler ile son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik bir adet fotoğraf istenecek.

Başvuru sırasında kişinin biyometrik verileri, parmak izi, parmak damar izi, el ayası damar izi olarak hem sağ hem sol içi alınacak.  Onbeş yaşını tamamlamış olan kişiler başvurularını şahsen yapabilecek.

Mevcut nüfus cüzdanlarının yerine kullanılacak yeni kimlik kartlarının kullanım ömrü ise 10 yıl olacak.

KİMLİK KARTI RANDEVUSU ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

KİMLİK BAŞVURUSUNDA GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

İlk defa kimlik kartı başvurusu; nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı veya muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belge ve bir adet son altı ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf ile yapılabilecek.