Yerel Basına Kalite Geliyor

Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin Yerel Basın Birliği Derneği ile gerçekleştirdiği 'Sosyal Medya' Eğitim programını başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Yerel Basına Kalite Geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Aydın Üniversitesi Beşiktaş Sürekli Eğitim Merkezi öğretim görevlisi Olcay Çetinkaya'nın Koordünatörlüğünde yapılan “Sosyal Medya" eğitim sertifikaları İstanbul Aydın Üniversitesi Küçükçekmece Florya Yerleşkesinde verildi. Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün ve 2. Bölge Başkanı İbrahim Erdem Karabulut'un organize ettiği sertifika törenine Yıldızım İnşaat Yönetim kurulu başkanı Muharrem Yıldız sponsor oldu.

“Mesleki Eğitimlere Devam Edeceğiz”

Konuyla ilgili olarak değerlendirmede bulunan Yerel Basın Birliği Dernek Başkanı Nezir Karayün, Yerel basının eğitimi ve gelişimi ile ilgili çalışmalara devam edeceklerini açıklamasında bulunduğu sertifika töreni öncesinde kısa bir konuşma yaparak İstanbul Aydın Üniversitesi gelişim merkezleri çalışmalkarını anlatan Yardımcı Doçent Doktor Ali İhsan Özeroğlu,  Gelişim Merkezleri; bireylerin kişisel ve kariyer gelişimine katkıda bulunarak, değişen dünya koşullarına ayak uydurabilecek, yenilikçi, çağdaş ve aydınlık bireyler yetiştirmek amacıyla çalışmalarını yürütmektedir. İstanbul Aydın Üniversitesi'nin kamu ve özel ulusal kuruluşlar ile uluslar arası kuruluşlarla olan işbirliğini geliştirmesinde önemli rol oynamaktadır. Gelişim Merkezlerimiz; alanında uzman akademisyenleri eşliğinde bilimsel içerikli programları ve bireysel gelişimi tamamlayıcı eğitimleriyle katılımcılarına kariyer olanakları ve yüksek istihdam imkânları sunan ve yaşam boyu eğitim kalitesini sağlayan merkezlerdir” dedi.

 

Karayün’den Teşekkür

Yerel Basın Birliği Başkanı Nezir Karayün, yerel basının içinde bulunduğu sıkıntılara değinirken, çeşitli alanlarda yapılacak eğitim programları ile Türkiye’ de yerel basın olgusunda yeni bir çığır açacaklarına değindi. Karayün, “ 2005 yılında derneğimizi kurarken hedefimiz yerel basına kaliteyi getirmekti. Öncelikli hedeflerimizi hızla gerçekleştirdiğimiz zamanlarda bizlere destek olan dostlarımıza teşekkürü dernek yönetimim ve üyelerim adına bir borç bilirim. Mesleki eğitimlerimiz çeşitli alanlarda devam edecektir. Sosyal medya konulu eğitimizde bizlerle birlikte olan, İstanbul Aydın Üniversitesinde görev yapan değerli hocalarımız başta olmak üzere Eğitim sürecinde ve sonrasında bizlerden maddi manevi desteğini esirgemeyen Yıldızım İnşaat yönetim kurulu başkanı Muharrem Yıldız’a teşekkür ederim” dedi.

 

Yıldız, “Sıkıntılarınızı Birlikte Aşacağız”

Yıldızım İnşaat Yönetim kurulu başkanı Muharrem Yıldız, yerel basının yaşadığı sıkıntıların çeşitli sorunlara yol açtığını fakat bu sorunlarında eğitim ile aşılacağına inandığını dile getirdiği konuşmasında, Milletvekili seçimlerinde adaylığı söz konusu iken yerel basın ile çalıştığını belirtti. Yıldız, “İnşaat firmamızın yanı sıra Serhat boyları derneği genel başkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde adaylığım söz konusu olmuştu. Bu dönemlerde yerel basın ile çalışma fırsatını yakaladım. Ulusal medyanın aksine özellikle siyasi platformda vatandaşla aramızda bir köprü görevi gören yerel medyanın, Nezir Karayün ve Yerel Basın Birliği önderliğinde hızlı bir değişim sürecine girmiş olduğunu görüyorum. Sizlerle birlikte çalışmalarımız devam ederken, yerel basına öncelikle eğitim konusunda gereken maddi ve manevi desteği vereceğim. Dernek başkanınız Nezir Karayün’ün çalışmalarını yakından takip ediyor ve takdir ediyorum” dedi.

 

Yerel Basın Birliği’ nden Yıldız’a Teşekkür

İstanbul Aydın Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Doktor Kamil Veli Nerimanoğlu, Yerel Medyayı yakından takip ettiklerini dile getirdiği konuşmasında, mesleki eğitim alanında Yerel Basın Birliği ile çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Nerimanoğlu, sertifika töreni sonrasında Yerel basına desteklerinden dolayı Muharrem Yıldız’a teşekkür ederken, Yerel Basın Birliği adına teşekkkür plaketini takdim etti.

(YBBD) Yerel Basın Birliği  Haber Merkezi