Yerel mahkeme Günaydın'ı suçlu buldu

Silivri Belediyesi tarafından 2010 yılında yapılan çöp ihalesine katılan ancak daha sonra 'ihaleye fesat karıştı' iddiası ile Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve İhale komisyon Üyeleri hakkında şikâyetçi olan İşadamı Mustafa Günaydın, Silivri 2. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından, 'yanlış bilgi ve iftira' suçundan 20 bin TL tazminat ödemeye mahkûm edildi.

Yerel mahkeme Günaydın'ı suçlu buldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belediye aklanınca, Işıklar davacı oldu

2010 Yılında yapılan çöp ihalesinde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Belediye Görevlilerinin çöp ihalesi ile ilgili ihaleye fesat karıştırdıkları iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü. İhaleye fesat karıştığı iddiasında bulunan İşadamı Mustafa Günaydın, “Hak ettiğim ihaleyi alamadım. En düşük teklifi ben verdim. Dosyamı çaldılar!” şeklinde söylemler de bulunarak savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Hatta bu çöp ihalesi konusu  ulusal ve yerel basında da geniş yer almıştı. İşadamı Mustafa Günaydın’ın iddiaları üzerine soruşturma başlatılmış, yapılan soruşturma neticesinde Silivri Belediyesi aklanmıştı. Belediyenin aklanması üzerine Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İşadamı Mustafa Günaydın hakkında ‘yanlış bilgi ve iftira’ suçlamasıyla davacı olmuştu.

Günaydın hem Işıklar’a hem de komisyon üyelerine tazminat ödeyecek

Silivri 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 10 Ekim 2013 Perşembe günü görülen duruşmada; Özcan Işıklar ve İhale Komisyonu Üyeleri hakkında gerçek olmayan bir suçlamada bulunduğu anlaşılan Mustafa Günaydın; Başkan Işıklar’a 20 bin TL, ihale komisyonunu oluşturan Rıdvan Çiloğlu, Mehmet Emre Ergürün, Ahmet Bekar,Recep Külçür, İbrahim Sevim ve Akın Bayram'a da (her birine ayrı ayrı olmak üzere)biner TL tazminat ödemeye mahkum edildi.

 Temyiz yolu açık

Silivri 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde 20 bin TL Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a  Komisyon Üyelerinin her birine de Biner TL tazminat ödemeye mahkum edilen İşadamı Mustafa Günaydın’a yerel mahkemenin verdiği karar temyiz yolu açık. Günaydın’ın yerel mahkemenin verdiği karara temyize gitmesi durumunda, son kararı Yargıtay’ın vermesi beklenecek.