Yılmaz 'Gönül adaletin şaşıyorsa yaptığın iş yanlıştır'

Silivri'de fırıncıların şikâyeti üzerine yıkımla karşı karşıya kalan ve yaşadığı mağduriyeti Gazeteci Fatma Sarıbıyık'a anlatarak, ' Ekmeğimle kimsenin oynamasına izin vermem' diyen Göknur Ekmek Fırınının sahibi Enise Uzunoğlu'nun açıklamaları üzerine, Ekmek Üreticileri Federasyonu Silivri Bölge Başkanı Ferhat Yılmaz bir basın toplantısı düzenleyerek, ' Yaşanan olaydan bizde vicdanen rahatsızız ama keşke o fırının her şeyi yasara uygun olsaydı' cevabını verdi.

Yılmaz 'Gönül adaletin şaşıyorsa yaptığın iş yanlıştır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Göknur Ekmek Fırınıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Ekmek Üreticileri Federasyonu Silivri Bölge Başkanı Ferhat Yılmaz, Derneğin Avukatı Mustafa Kılıç ile birlikte 28. 12,2011 tarihinde Bakanlık tarafından fırıncılarla yönelik çıkartılan yeni yasaya göre Göknur Ekmek Fırının, yasalara uygun olmadığını ileri sürdü.
Belediyeye yapılan şikâyet dilekçesinde sadece Göknur Ekmek Fırınının şikâyet edilmediğini onunla birlikte yasalara uymayan iki tane fırın hakkında da şikâyette bulunulduğunu söyleyen Dernek Başkanı Ferhat Yılmaz;  “ 2011 yılında çıkan yasa ortada. Unlu Mamul Üretimi Ruhsatıyla, ekmek üretimi yapılamaz. Yada ekmek üretimi ruhsatıyla unlu mamul üretimi yapılamaz. Yasa böyle diyor. Bakıldığında bu yasa saçma. Ama maalesef bakanlığın çıkarmış olduğu yönetmelik bu yönde” dedi.
Göknur Ekmek Fırınının Sahibi Enise Uzunoğlu’nun bu işle hiçbir alakası olmadığını söyleyen Yılmaz; “  Biz Enise hanımın babası Selim Töre ile görüştük. O fırını oraya yapma mağdur olursun diye kendisini uyardık. Çünkü fırının bulunduğu binanın altı ekmek üretimine müsait değil. Gel sana fırın ruhsatı olan başka bir yer gösterelim orada çalış diye de teklif ettik. Hatta fırın ruhsatı olan Marmara fırın diye bir yer vardı, biz orasını Selim abiye vermek istedik. Ama o kabul etmedi. Uyarılarımızı dikkate almadı. Şeraitin kestiği parmak acımaz diyerek yine kendi bildiğini okudu” dedi.
2008’de ruhsatı olan ancak daha sonra kentsel dönüşüm yüzünden başka bir yere taşınmak zorunda kalan Göknur Ekmek Fırınının ruhsat yenilemesinin neden yapılmadığıyla ilgili de konuşan Yılmaz; “ Yeni yönetmeliğe göre yan taraftaki dükkâna bile taşınsanız daha önce verilen ruhsat iptal olur. Çünkü yeni bir yere taşınıyorsunuz. Ve tüm işlemleri de yenilemek zorundasınız. Burada ki ruhsatın yenilenmeme konusu, Ekmek Üretim Ruhsatı olmamasıdır. Ve yine yeni yasaya göre unlu mamul ruhsatıyla ekmek üretemezsin” dedi.  
Ekmek Üreticileri Federasyonu Silivri Bölge Başkanlığının 35 tane üyesi olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Ferhat Yılmaz; Benim derneğimin 35 tane üyesi var ve ben o üyelerimin hakkını da savunmak zorundayım. Silivri’de 60 tane fırın var. ve en son açılan fırında Göknur Ekmek Fırını. Eğer biz bunun önünü alamazsak ve yönetmeliklere uygun olmayan fırınlar hakkında gerekeni yapmazsak bu 60 fırın ilerleyen yıllarda 150 fırına çıkar. Biz kimsenin ekmeğiyle oynamıyoruz. Sadece bir düzen getirmek ve yasalara uygun bir şekilde ekmek üretimi yapılsın istiyoruz” dedi.
 
2014 yılında yeni yerinin yapım aşamasında Göknur Ekmek Fırının sahiplerini uyardık diyen Yılmaz; “ Biz o zamanda uyardık. Belediye gidip tutanak tuttu ve mühürledi. Ama sanırım Selim abi birilerinin “yapın hallederiz. Seçim üstü bir şekilde ruhsat sorununu çözeriz” sözlerine bakarak bizlerin uyarısını dikkate almadı. Şimdi olay mahkeme düştü. Ve mahkeme ne karar verirse o olacak. Belediye de bu noktada görevini yapmaz zorunda. Aksi halle suç işlemiş oluyor. Ve belediye şu anda başından beri gereğini yapmadığı için suç işliyor” dedi.
Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Otlatıcı’nın odasında bir görüşme olduğunu ve Otlatıcı’nın bu işin uzamaması için arayı bulmak istediği söyleyen Yılmaz; “ Biz Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Otlatıcı’nın isteği üzerine Selim abi ile bir araya geldik. Ayhan başkan bu iş uzamasın, hep birlikte bir çözüm bulalım diyerek bizlerle konuştu. Ama yasaları biz koymuyoruz. Bizler yönetmelik ne diyorsa onun uygulanmasından yanayız. Ruhsatsız işleyen fırınlarla ilgili federasyon olarak önlemimizi alacağız. Ben sadece bir fırıncı esnafının değil, bütün fırıncı esnafları hakkını düşünmek zorundayım. Başkan yardımcısı Ayhan Otlatıcı Bey bizi de, Selim Töre abimizi de dinledi. Ama Selim abi kafasının dikine gittiği için Başkan Yardımcısı Ayhan Otlatıcı bile bize hak verdi” dedi.