Yüzlerce Silivrili Aynı Anda Halay Çekti

Silivrililer Silivri Anadolu ve Rumeli Kültürleri Festivali'nin 4. günün de Silivri Manastırlılar, Tokatlılar ve Rizelilerin 'in yer aldığı sahne programı ile doyasıya eğlendi.

Yüzlerce Silivrili Aynı Anda Halay Çekti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivrililer Silivri Anadolu ve Rumeli Kültürleri Festivali’nin 4. günün de Silivri Manastırlılar, Tokatlılar ve Rizelilerin ’in yer aldığı sahne programı ile doyasıya eğlendi.

Silivri Anadolu ve Rumeli Kültürleri Festivali kapsamında Silivri Manastır Göçmenleri Derneği adına Ahenk Sanat Kulübü’nün gösterisi ile başlayan sahne programı, Tokatlılar Derneği Halk Dansları Gösterisi ile davam etti. Tokatlılar Derneği adına Şair Bahattin Buga ise manileri ile güldürürken düşündürdü. Hemen ardından Tokatlılar Derneği Sanatçısı Seyhan Güler sahne alarak kendi yöresinin türkülerini seslendirdi. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden sahne programında Rizeliler Derneği Sanatçısı Erol Şahin tulum ve horon müzikleri ile dinleyicileri Atatürk Anıtı çevresinde kocaman bir halkaya çevirdi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve yüzlerce dinleyici aynı anda horon oynadı. Festivalin 4.gününde sahne alan yöresel sanatçılara ve dernek başkanlarına İlçe Protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi. 

IŞIKLAR; “AYRIŞMA, ÖTEKİLEŞME, YABANCILAŞMA SİLİVRİ İÇİN TARİH OLACAK”

Sahne programının sonunda söz alan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Bundan sonra yöre dernekleri festivali var. Bundan öncesini bilmiyorum ama bundan sonrasında kimse bunun önünde duramaz. Öyle bir akıyor ki önünde ne bulsa götürür! Artık ayrışma, ötekileşme ve yabancılaşma bunlar Silivri için tarih olacak. Biz ilk defa Atatürk Meydanı’nın etrafında el ele bu halkayı oluşturabiliyoruz. Türkiye buna hasretle bakıyordu. Burada çok güzel şeyler başladı. Bütün yöre dernekleri başkalarına çok teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.