Zabıta Teşkilatı'nın 189. yaşı kutlandı

Zabıta teşkilatı kuruluşunun 189. yıldönümü kutlamaları kapsamında Silivri Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve zabıta ekipleri, yapılan törenin ardından vatandaşlara ve ilçe esnafına karanfil dağıttı.

Zabıta Teşkilatı'nın 189. yaşı kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Zabıta teşkilatı kuruluşunun 189. yıldönümü kutlamaları, 1 Eylül Günü Silivri Atatürk Anıtı önünde yapılan çelenk sunma töreni ile başladı. Saat 10.00’da başlayan törene; Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, CHP Silivri İlçe Kadın ve Gençlik Kolları, Silivri Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, Silivri İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli, CHP ve AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Silivri Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tam kadro katıldı.

 

Efe: “Zabıta halk ile belediye arasında irtibat sağlayan köprüdür”

Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Silivri Belediyesi Zabıta Müdürü Selçuk Efe, zabıta teşkilatının tarihi ile ilgili bilgi verdiği konuşmasında; “Belediye hemşerileri için doğumdan ölüme kadar ihtiyaç duyulan hizmeti vermektedir. Zabıta ise günün 24 saati görev yaparak belediyemizin tüzel kişiliğinin devamlılığını sağlayan ve onun her hususta varlığını koruyan bir kuruluştur. Halk ile belediye arasında irtibat sağlayan bir köprüdür. Bizler verilen görevleri sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde hakkaniyet ile yerine getirmekteyiz. Belediyelerimizin olmazsa olmazı zabıta teşkilatımızın 189. yılını kutlar çalışma arkadaşlarıma başarılar dilerim.”

 

Işıklar: “Zabıta Belediye’nin vitrinden gözüken yüzüdür”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Zabıta Haftası nedeniyle yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Zabıta demek Osmanlı’dan öncesine de dayanan, toplumun huzurunu, ihtiyaçlarını, geleceğe olan inancını, bir şehir bilinci içerisinde dayanışmanın, birbirine saygının ve bu saygının geleceğe sürdürülebilir şekilde devam ettirilmesinin teminatıdır. Zabıta demek medeniyetin önemli noktalarından biri demektir. Zabıta, kent paydaşı olmanın teminatıdır. Zabıta belediyenin vitrinde gözüken yüzüdür. İlçede yaşayan herkesi kayırmadan, ötekileştirmeden, düşmanlaştırmadan tüm bu olumsuz tanımları bir kenara iterek; huzuru, barışı, sevgiyi, saygıyı, hoşgörü çemberini olabildiğince genişletmektir görevimiz. Hayatın kolaylaştırılması, güzelleştirilmesi, herkesin kentin nimetlerinden eşit ve adil şekilde yararlanabilmesini sağlamak öncelikli görevlerindendir. Belediye medeniyet demek ve bu medeniyeti sürdürmek içinde biz çağdaş, laik, demokrat bir şekilde bu ülkenin kuruluş amaçlarını da hiç unutmadan, kalıcı olması için kararlılığımızı, irademizi gösterme gayreti içinde olacağız.”