Zaferin 95.yılı törenle kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıldönümü Silivri Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törenle kutlandı.

Zaferin 95.yılı törenle kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu yıl 95. yıldönümü kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Silivri Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı. Saat 09.00'da başlayan törende Kaymakamlık çelengini Kaymakam Ali Partal, Türk Silahlı Kuvvetler 1. Ordu İstanbul Garnizon Komutanlığı çelengini Hava Savunma Yarbayı Serhat Altın ve Silivri Belediyesi çelengini Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar Atatürk anıtına sunuldu. Daha sonra Kaymakam Ali Partal, Yarbay Serhat Altın ve Belediye Başkanı Özcan Işıklar törene katılanların bayramlarını kutladı.

Çelenk merasiminin ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Törene Cumhuriyet Başsavcısı, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörlüğü, Emekli Astsubaylar ve Gaziler Derneği, siyasi parti temsilcileri, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve birçok vatandaş düzeyinde katılım sağlandı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Üsteğmen Özcan Özay yaptı.Üsteğmen Özay konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Bugün Yüce Türk Ulusu ve onun bağrından çıkan kahraman Türk Ordusunun abadi başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde, el ala, omuz omuza kazandığı destansı bir zaferin 95. yıldönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içerisindeyiz.

Bu zafer 19 Mayıs 1919'da bin yıllık Türk yurdu Anadolu'yu istila etmek İsteyen, emperyalist güçlere karşı "Ya istiklal ya ölüm" parolasıyla yola çıkan Mustafa Kemal'in ve ona yürekten bağlı Türk Ulusunun, inancı ve azminin zaferidir. Bu ulus, bütün dünya devletlerinin, tükendi, dediği bir anda, vatanın işgali karşısında şahlanmış, yurdun dört bir yanında ordusuna katılan kahraman evlatlarıyla, "Önce Vatan" diyerek elinde avucunda ne varsa vatanı ve bağımsızlık ülküsü için paylaşmış, çocuğundan esirgediği örtüsünü cepheye götürdüğü merminin üzerine örterek, büyük zaferi kazanmıştır. 30 Ağustos Zaferi yalnız askeri bir başarı değil, imparatorluktan ulus devlete, saltanatlıktan ulus egemenliğine, ümmet anlayışından Atatürk milliyetçiliğine, tebaa olmaktan vatandaş olmaya geçişin sembolü olan, Türkiye Cumhuriyeti kuruluşuna ve çağdaş uygarlığa giden yolun başlangıç noktası olmuştur.

Ulu Önder Atatürk, bu zaferle, Türk ulusunun onurlu bir şekilde dünya milletleri arasında yaşamasını sağlayan, modern Türkiye Cumhuriyetini kurmuş ve çağdaş uygarlığa giden aydınlık yolu açmıştır. Kutsal vatan topraklarını işgal etmek isteyen düşmana karşı yurdunu, kanının son damlasına kadar koruyan kahraman Türk askeri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkesinin bütünlüğüne kastedecek her türlü tehdidi ortadan kaldırma konusundaki, azim ve kararlılığı ile Türkiye Cumhuriyetini korumak için nice 30 Ağustoslar yaratacak güç ve kudrettedir.

Türk ordusu bu gücünü, Atatürkçü Düşünce Sistemiyle yoğrulmuş, Türk Milletinin engin güveninden, çağın gerektirdiği modem silah ve bilgi sistemleriyle donatılmış, mükemmel, eğitimli muharip gücü ile sahip olduğu üstün cesareti ve sarsılmaz disiplininden almaktadır.

Türk Ordusunun dünya ordularından ayıran en önemli farkı, diğer ülkeler gibi gücünün silahtan değil ulusunun güveninden ve sevgisinden almasıdır. Bu güvene layık olmak İçin Türk Sancağının şanını, canından aziz bilerek gerektiğinde vatan, Cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatını feda etmeye ant içmiş mensuplarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri, daima ulusunun emrinde ve hizmetinde olacaktır.

Tarih boyunca, hür ve bağımsız yaşayan, devlet olmanın onurunu, ulus olmanın gururunu, vatan sevgisinin kutsallığını, her zaman yüreğinde hisseden, yüce Türk ulusuna en büyük zaferi kazandıran, canları ve kanları pahasına bize bu cennet vatanı hediye eden başta ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyor, kahraman gazilerimize ve büyük Türk Milletine şükranlarımızı sunuyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı yüce ulusumuza kutlu olsun.”

Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törenin ardından kutlama programı Kaymakamlıkta devam etti.