Silivri İlçesi Köylerine Hizmet Götürme Birliği Başkanlığından

İlçemize bağlı Silivri Tapu Müdürlüğü ile Kadastro Mühendisliği Hizmet Binası Yapım İşi, 'Köylere Hizmet Götürme Birliği İhale Yönetmeliği'nin 18. maddesi uyarınca 'Açık İhale Usulü' ile ihale edilecektir.

Silivri İlçesi Köylerine Hizmet Götürme Birliği Başkanlığından

İHALE İLANI
Silivri İlçesi Köylerine Hizmet Götürme Birliği Başkanlığından

İlçemize bağlı Silivri Tapu Müdürlüğü ile Kadastro Mühendisliği Hizmet Binası Yapım İşi, “Köylere Hizmet Götürme Birliği İhale Yönetmeliği”nin 18. maddesi uyarınca “Açık İhale Usulü” ile ihale edilecektir.


1 - Birliğin

a) Adı : Silivri İlçesi Köylerine Hizmet Götürme Birliği

b) Adresi : Pirimehmetpaşa Mah. Aliçetinkaya Cad. No:63 Hükümet Binası 2.Kat Silivri / İSTANBUL

c)Telefon ve Faks : 0212 727 10 01 / 727 93 35

d) E-posta Adresi : [email protected]

e)Web sayfası : www.silivri.gov.tr


2 -İhalenin

a) Adı : Silivri Tapu Müdürlüğü ile Kadastro Mühendisliği Hizmet Binası Yapım İşi

b) Niteliği, Türü, Miktarı : İhale dokümanında belirtilen Silivri Tapu Müdürlüğü ile Kadastro Mühendisliği Hizmet Binası Yapım İşinin Uygulama Projesine (mimari, statik, mekanik ve elektrik projelerine) uygun olarak yapılması

3 İşin Yapılacağı Yer : Pirimehmetpaşa mah. 1546 Ada, 1 Parsel Silivri-İST.


4-İşe Başlama ve Bitirme Tarihi :

a) İşe Başlama Tarihi :Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 gün içinde yer teslimi yapılacak ve işe başlanacaktır.

b) İşi Bitirme Tarihi : Yer tesliminden itibaren 240 iş günüdür. (Yüklenici, yer tesliminden itibaren 240 iş gününde işi bitirecek, geçici kabule hazır hale getirecektir.)


5 –İhalenin

a) Yeri :Silivri Kaymakamlığı Toplantı Salonu, Hükümet Binası Pirimehmetpaşa Mah. Aliçetinkaya Cad. No:63 2.Kat Silivri/İST.

b)Tarih ve Saati : 10/05/2012 Perşembe , Saat : 14.30’ da

c) Şekli / Usulü :Birliğimiz 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa tabi değildir. Söz konusu ihale, Köylere Hizmet Götürme Birliği İhale Yönetmeliğinin 18. maddesi uyarınca AÇIK İHALE USULÜ ile yapılacaktır.

6 -İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler:

a) Tebligat ve yazışmalar için adres beyanı, ayrıca irtibat için telefon ve faks numaraları ile elektronik posta adresi.

b) Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası Belgesi ya da Meslek Odası belgesi.

1) Gerçek kişi olması halinde, ihaleye ilişkin ilk ilanın yapıldığı yıl içerisinde alınmış İlgisine göre Ticaret ve/veya Sanayi Odasına veya ilgili Meslek Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge;

2) Tüzel kişi olması halinde, mevzuatı gereği tüzel kişiliğin, siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından ya da Meslek Odasından ihaleye ilişkin ilk ilanın yapıldığı yıl içerisinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge.

c) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri.

1) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi.

2) Tüzel Kişilik olması halinde; İlgisine göre tüzel kişiliğin, ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,

d) Köylere Hizmet Götürme Birliği İhale Yönetmeliğinin 11 inci maddesinin (a), (b), (c), (ç), (d) , (e), (f), (g), (ğ) ve 12 inci maddesinin (a), (b), (c), (ç), (d), ve (e) bentlerinde sayılan durumlarda olunmadığına ilişkin ihale tarihinden önceki 3 (üç) ay içinde alınmış belgeleri getireceğine ve ihaleye girmekten yasaklı olmadığına dair taahhütname,

e) Şekli ve içeriği şartnamede belirtilen teklif mektubu,

f) Geçici teminat, (isteklilerce teklif edilen bedelin %3’den az olmamak kaydıyla kendi belirleyecekleri miktarda/ tutarda şekli ve içeriği idari şartnamede belirtilen geçici teminata ait banka alındı makbuzu veya teminat mektubu, ( Not: Nakit teminatlar, Ziraat Bankası Silivri Şubesi nezdinde ki (TR03 0001 0003 1946 0019 5150 01) – (Hesap No:4600 1951 5001) nolu hesaba yatırılabilir.)

g) İhale konusu işin tamamını veya bir kısmını alt yüklenicilere yaptırmayacağına dair taahhütname (Yani işin tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz)

ğ) İhale dokümanı, Silivri İlçesi Köylerine Hizmet Götürme Birliğinin bulunduğu Pirimehmetpaşa Mah. Aliçetinkaya Cad. No:63 Hükümet Binası 2.Kat Silivri / İSTANBUL adresinden 300.- TL ücret mukabilinde Birlik Müdürlüğünden alınabilir. İhaleye teklif verecek olanların, idarece onaylı ihale dokümanını; Şartname (idari, teknik), Sözleşme tasarısı, uygulama projeleri (mimari, statik, mekanik ve elektrik) Yapım İşleri Genel Şartnamesi ve standart formlar, mahal listesi, pursantaj cetveli v.s.’den oluşur.

h) İsteklilerin iş ortaklığı olması halinde ortakların kendi aralarında yaptıkları, noter onaylı iş ortaklığı antlaşması (iş ortaklığı beyannamesi)

ı) Vekâleten ihaleye katılma halinde, istekli adına ihaleye katılan kişiye, istekli tarafından verilmiş noter tasdikli, vekâletname ile ihaleye katılan kişinin noter tasdikli imza beyannamesi;

i) Mevzuat hükümleri uyarınca kesinleşmiş Sosyal güvenlik prim borcu ve kesinleşmiş Vergi borcu olmadığına dair son 3 (üç) ay içinde ilgili kurumlardan alınmış belgeler.

j) İş deneyim Belgesi (Yüklenici İş Bitirme Belgesi ) : İsteklinin, son 15 yıl içinde yurtiçinde kamu veya özel sektörde teklif edilen bedelin en az %80’i oranında gerçekleştirdiği veya %80’i oranında denetlediği veyahut yönettiği idarece kusursuz kabul edilen ihale konusu iş veya benzer işler ile ilgili deneyimini gösteren ve teklif edilen bedelin %80 oranından az olmamak üzere tek sözleşmeye ilişkin iş deneyim belgesi vermesi zorunludur. Bu iş deneyim belgelerinin inşaat yapımı işi iş deneyim belgesi olması gerekmektedir. (Bu ihalede benzer iş olarak inşaat yapım işleri denk sayılacaktır.)

k) Yeterince makina, araç, gereç, ve Diğer Ekipmanlara İlişkin Taahhütname verilmesi: İhale konusu işin yapılabilmesi için gerekli olan ve ayrıntıları ihale dokümanında belirtilen yapı araç, gereç, makine ve ekipmanların işyerinde bulundurulacağına dair taahhütname verilmesi zorunludur.

l) Teknik Personel Taahhütnamesi: İsteklinin aşağıda belirtilen sayı ve nitelikte teknik personel için teknik personel taahhütnamesi vermesi zorunludur.
1 Mimar (en az 2 yıl deneyimli)
1 İnşaat Mühendisi (en az 2 yıl deneyimli)
1 Makine Mühendisi (en az 2 yıl deneyimli)
1 Elektrik – Elektronik Mühendisi (en az 2 yıl deneyimli)

Yaptırılacak işin başında sürekli bulundurulacağına dair taahhütname.

m) Tekliflerin sunum şekli, verileceği yer, gün ve saat:

1-) Açık ihale usulünde teklifler yazılı olarak yapılır. Teklif mektubu, bir zarfa konulup kapatıldıktan sonra zarf üzerine isteklinin adı, soyadı ve ticaret unvanı ile hangi işe ait olduğu yazılır. Zarfın yapıştırılan yeri, istekli tarafından imzalanır, kaşesi veya mührü basılır. Bu zarf geçici teminata ait alındı veya geçici teminat belgesi ve ihaleye katılabilme şartı olarak istenilen diğer belgelerle birlikte ikinci bir zarfa konularak kapatılır. Dış zarfın üzerine isteklinin adı ve soyadı veya ticaret unvanı ile tebligata esas olarak göstereceği açık adresi ve teklifin hangi işe ait olduğu yazılır.

2-) Teklif mektubunda ihale dokümanının tamamen okunup kabul edildiğinin belirtilmesi, teklif edilen bedelin rakam ve yazı ile birbirine uygun olarak açıkça yazılması, üzerinde kazıntı, silinti, düzeltme bulunmaması ve teklif mektubunun ad, soyad ve ticaret unvanı yazılmak suretiyle yetkili kişilerce imzalanmış olması zorunludur. Bunları karşılamayan teklifler reddedilir ve hiç yapılmamış sayılır. Teklif mektuplarının istekli tarafından imzalanması ve bu mektuplarda ihale dokümanının tamamen okunup kabul edildiğinin belirtilmesi, teklif edilen fiyatın rakam ve yazı ile açık olarak yazılması zorunludur. Bunlardan herhangi birine uygun olmayan veya üzerinde kazıntı, silinti veya düzeltme bulunan teklifler reddedilir ve hiç yapılmamış sayılır.

3-) Tekliflerin verileceği yer, gün ve saat: Teklifler, 09 /05/2012 Çarşamba günü Saat : 17.00’ ye kadar bizzat istekli, kanuni temsilcileri ve tüzel kişilerde temsile yetkili kişiler tarafından sıra numaralı alındılar karşılığında ihale komisyon başkanlığına (Silivri Kaymakamlığına) verilir. Bu saatten sonra verilen teklifler kabul edilmez ve açılmadan iade edilir. Posta, faks veya iadeli taahhütlü olarak teklif verilemez ve bu şekilde gönderilen teklifler değerlendirilmeye alınmaz; kabul edilmez.

4-) Teklif mektupları, İdareden alınacak örneğe uygun şekilde yazılı ve imzalı olarak sunulur.

5-) Komisyon Başkanlığına verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz.

6-) Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren en az 30 (otuz) takvim günü olmalıdır.

7) Teklifi oluşturan bütün belgeler ve ekleri ile diğer dokümanlar Türkçe olacaktır.

n) Yerli istekli olduğuna dair Nüfus Cüzdanı Sureti

o) İhale üzerinde kalan istekli ile, anahtar teslimi götürü bedel üzerinden sözleşme yapılacaktır. Teklifler, KDV hariç olarak verilecektir. Köylere Hizmet Götürme Birliğince fiyat farkı uygulanmayacaktır. İdare en düşük teklifi veren istekliye ihaleyi verip vermemekte serbesttir.

ö) İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir.

p) Yapılacak olan Silivri Tapu Müdürlüğü ile Kadastro Mühendisliği Hizmet Binası Yapım İşi, oluşabilecek eksik, arıza v.s. karşın 1 yıl süre ile yüklenicinin taahhüdünde kalacaktır.

r) İhale Dışı Bırakılma Nedenleri: Aşağıda belirtilen durumlardaki istekliler, ihale dışı bırakılır.

1) İflas eden, tasfiye halinde olan, işleri mahkeme tarafında yürütülen, konkordato ilan eden, işlerini askıya alan,

2) İflası ilan edilen zorunlu tasfiye kararı verilen, alacaklılara karşı borçlarından dolayı mahkeme idaresi altında bulunan,

3) Mevzuat hükümleri uyarınca kesinleşmiş sosyal güvenlik prim borcu olan,

4) Mevzuat hükümleri uyarınca kesinleşmiş vergi borcu olan,

5) İhale tarihinden önceki 5 yıl içinde mesleki faaliyetlerinden dolayı yargı kararı ile hüküm giyen,

6) İhale tarihinden önceki 5 yıl içinde ihaleyi yapan birliğe yaptığı işler sırasında iş veya meslek ahlakına aykırı faaliyetlerde bulunduğu birlik tarafından ispat edilen,

7) İhale tarihi itibari ile mevzuatı gereği kayıtlı olduğu oda tarafından mesleki faaliyetten men edilmiş olan,

8) Bu fıkrada belirtilen bilgi ve belgeleri vermeyen veya yanıltıcı bilgi ve/veya sahte belgeyi verdiği tespit edilen,

9) Bir sonraki fıkraya göre ihaleye katılamayacağı halde ihaleye katılan.

s) İhaleye Katılamayacak Olanlar: Aşağıda sayılanlar doğrudan veya dolaylı ya da alt yüklenici olarak, kendileri veya başkaları adına hiçbir şekilde birliğin ihalelerine katılamaz.

1) 04.01.2002 tarihli ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, 04.01.2002 tarihli ve 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ve 08.09.1983 tarihli ve 2886 sayılı Devlet ihale Kanunu hükümleri gereğince geçici veya sürekli olarak kamu ihalelerine katılmaktan yasaklanmış olanlar ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlardan ve organize suçlardan dolayı tutuklu ve hükümlü bulunanlar.

2) İlgili mercilerce hileli iflas ettiğine karar verilenler,

3) Birliğin ihale yetkilisi,

4) Birliğin ihale konusu işle ilgili her türlü ihale işlerini hazırlamak, yürütmek, denetlemek, sonuçlandırmak ve onaylamakla görevli olanlar,

5) 3 ve 4. maddelerde belirtilen şahısların eşleri ve 3. dereceye kadar kan ve 2.dereceye kadar kayın hısımları ile evlatlıkları ve evlat edinenleri,

6) 3, 4 ve 5. maddelerde belirtilenlerin ortakları ile şirketleri,

7) Bu yasaklara rağmen ihaleye katılan istekliler, ihale dışı bırakılarak geçici teminatları gelir kaydedilir. Ayrıca, bu durumun tekliflerin değerlendirilmesi aşamasında tespit edilememesi nedeniyle bunlardan biri üzerine ihale yapılmışsa, teminatı gelir kaydedilerek ihale iptal edilir.

ş) Birliğimiz 28.04.2007 tarih ve 26506 sayılı resmi gazete de yayınlanan Köylere Hizmet Götürme Birliği İhale Yönetmeliği Hükümlerine tabidir. Yapılacak ihale 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ile 4735 Sayılı Kamu ihale Sözleşmeleri Kanunu ve 5018 Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanunu ve Sayıştay Kanununa tabi değildir. Yüklenici bu kanunları dayanak göstererek idareden her hangi bir talepte bulunamaz. Ancak Köylere Hizmet Götürme Birliği İhale Yönetmeliği uyarınca yasak fiil ve davranışlar ile cezalara ilişkin hususlarda 4734 sayılı Devlet İhale Kanununda belirtilen hükümler uygulanır. İhale komisyonu, ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Birliğin ihaleyi yapmama kararı kesindir.

t) Teklif mektubu ile yazılı olarak teklif olunan bedel, komisyonca uygun görülmediği veya tekliflerin aynı olduğu durumlarda komisyon ihaleye katılan ve orada bulunan isteklilerden tekliflerini yazılı olarak yenilemelerini isteyebilir. Komisyonun bu kararı üzerine isteklilerin mevcut en düşük tekliften daha düşük teklif vermeleri gerekmekte olup, bu teklifi vermeyen istekli ihaleden çekilmiş sayılır. Bu aşamada verilen en düşük teklif komisyonca uygun bedel kabul edilebilir. İstekliler yazılı olarak oluşan en düşük tekliften daha düşük teklif vermez ise ihale komisyonu ihalenin iptaline karar verir.

u) İstekli ihale dokümanını satın almakla, ihale dokümanını oluşturan belgelerde yer alan koşul ve kuralları kabul etmiş sayılır. Ayrıca İdarece verilen tüm ihale dokümanları, istekliler tarafından okunduğuna ve kabul edildiğine dair imza ve kaşe basılarak teklifleri kapsamında idareye sunulacaktır.

ü) İhale dokümanında bulunmayan/ belirtilmeyen hususlara iş bu ilan metninde yer verilmemiştir. 25/04/2012

İLANEN DUYURULUR


SİLİVRİ İLÇESİ

KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ