Akşener Silivri'de halka hitap etti

Partisinin İlçe Başkanlığı binasının açılışı için Silivri'ye gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Parti binası önünde vatandaşlarla buluştu.

Akşener Silivri'de halka hitap etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Emniyet Müdürlüğü üst katı Marmara Plaza’da açılan İYİ Parti Silivri İlçe Başkanlığı açılışında konuşan Genel Başkan Akşener “Biz, bugün İstanbul’da 39 ilçe ’de yüzü aşkın arkadaşımızla bütün ilçelerde program yapmak üzere bugün bismillah dedik İstanbul’da yola çıktık. Benimde katıldığım programlar var, arkadaşlarımızın da bizlerden bağımsız yaptığı çalışmalar var.  Bütün ilçelerde esnaflar gezilecek, STK’lar gezilecek, Yerel Basın ile mutlaka konuşulacak ziyaret edilecek. Bugün ilk programımızı İstanbul’un tüm yerel basını ile birlikte kahvaltı ederek başladık ve sonuç itibari ile Silivri’de İlçe Teşkilatımızın hizmet binasını açtık. Gördünüz kendiniz şahit oldunuz coşkuya” dedi.


Açılış sonrasında gazetecilerin “Dün akşam en çok konuşulan bir tweet attınız, birçok insan hislerimize tercüman oldu diyor. Bu maç hakkında ne diyorsunuz?” sorusu üzerine konuşan Akşener “Sayın Erdoğan’ın Başakşehir takımına elbette başarılar demesini çok normal bulurum, Sayın Tayyip Erdoğan’ın da bir takımı da tutmasını çok normal karşılarım. Insandır kendisinin Fenerbahçeli olduğunu biliyoruz ama bir Cumhurbaşkanının aynı anda iki takımın maç edeceği bir günde kalkıp da kendi partisinin gençlerine o takımın taraftarı olmalarını talimat biçiminde vermesini normal karşılayamam. öncelikle bu kutuplaşma dilinden vazgeçmesine yönelik bir maç öncesi açıklayıcı bir tweet attım. Bırakın gençler bari futbol takımı tutmakta özgür kalsınlar. canı isteyen birinin canı isteyen öbür takımın taraftarı olsun. Biliriz ki spor dallarında özellikle Futbol’da birbirlerine tacizler, tavizler, şakalar, latifeler olsa bile günün sonunda en kardeşlik hukukunun oluştuğu bir yerdir futbol takımı tutmak. Rekabet vardır ama hepsinin hoş bir dille olur, ben o dili her alanıyla ilgili, kullanılan bu ayrıştırıcı kutuplaştırıcı dili doğru bulmadığımı ifade eden bir tweet atmıştım sonra maç oldu. Taraf olan Sayın Erdoğan yenildi onun için biraz içinde hiciv ve esprinin de olduğu tweet attım. Bende beklemiyordum bu kadar büyük ilgi göreceğini ve buradan bir sonuç çıkarmamız gerekirse eğer insanların istihap vakti dolmuş görünüyor, kaç çocuk doğuracağımıza bakın o konuda fikir var, nasıl giyineceğimize dair talimat ve fikir var, ne içeceğimize, nerde gezeceğimize, nerde yaşayacağımıza dair insanların günlük hayatına dair yapılan müdahalelerin, karışmanın istihap vaktini doldurduğunu düşünüyorum, yerine gitti” şeklinde cevapladı.

“Bugün 16 Nisan Referandumun 1. Yılı bir yıl içerisinde bu çeşitli vaatler verildi, sizce yerine geldi mi gerçekleşti mi siz nasıl düşünüyorsunuz?” şeklindeki diğer soruyu da yanıtlayan Akşener “Hayır, kampanyası yapanlardandık bizler, arkadaşlarım ve ben dolayısıyla orada anlaşmıştık daha baştan bu tek adam sisteminin neye tekabül ettiğini ve bu tek adam rejiminin henüz hayata geçmeden başımıza gelenleri hep beraber görüyoruz. Vaatler zaten söz konusu olmadı da Uçacaktık, açacaktık bunların hiç biri olmadığı gibi Türkiye şuan da dış politika da tek kişinin iki dudağı arasında. Verilen kararlarla gelinen nokta çok değerli bir yalnızlığın içerisinde an itibari ile stratejik bir çukura düşmüş durumda ve o stratejik çukurdan Mehmetçiğin gayreti ile teriyle ve canıyla çıkarılmaya çalışılıyor. Olağanüstü hâl devam ediyor ve kanun hükmünde kararnameler son hızıyla devam ediyor, bugün almadığı yetkileri kullanan kişi ile karşı karşıyayız ve sonuç itibari ile işler gençlerin dili ile ayar vermeye kadar gitti. Bütün bunlar gösteriyor ki Hayır Kampanyası’nda yer almanın hayır’ın yanında ne kadar hayırlı bir iş olduğunu görmüş olduk. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçimler var, evet oyu vermiş insanlarımızın daha evvel hayır demiş insanlarımızın arasına doğru kaymış bir süreç içerisindeyiz dolayısıyla şu süreç Allah muhafaza bir de Parti’nin Cumhurbaşkanlığı bu arkadaşı aldığı takdirde çok zor bir sürece girilir yetkisini almadan bu kadar yetki kullandığına göre yandık ciddi bir şekilde o nedenle çalışıyoruz” dedi.

 Silivri gazeteci Cem Güner’in “Önümüzdeki yerel seçimlerde partinizin Silivri İlçe Teşkilatının CHP Silivri Başkan Adayını destekleyici iddiası Silivri’de ki yerel kulislerde konuşuluyor bu doğru mu? Şeklindeki sorusu üzerine de Akşener “Ben böyle bir şeyi ilk defa sizden duyuyorum, Siyasi kulislerde bizimle ilgili çok şey konuşuluyor ama henüz bu tür konularda hiç kimse ile hiçbir şey konuşmadık biz. Partimizin yetkili kurumları var oralarda tartışılmadan böyle bir karar verilemez. Bir Cumhur ittifakı kuruldu. Yerli ve milli dediler kendi dışında kalan herkese hain ile itham ettiler. Biz de ona çıkar ittifakı dedik, çukur İttifakı dedik. İttifak uzmanı arkadaşlar tarafından kuruldu o günden beri büyük ve küçük ortak özellikle İyi Parti’yi şununla ittifak yaptı, bununla ittifak yaptı şeklinde her gün bir haber çıkıyor. İyi Parti’nin adı yok, kendisi yok, bütün tartışma programlarında öznesi İyi Parti. İttifakı yaptık milletimizle, 81 milyon insanımızla biz ittifak yaptık, işçimizle, çiftçimizle, memurumuzla, işsiz gençlerimizle, akşam sofraya ne koyacağım endişesi taşıyan ev kadınları ile ittifak yaptık ve bu ittifakı genişleterek götürmeye devam ediyoruz durum budur” şeklinde cevap verdi.

Son olarak “FETO yargılamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz ve sizin mücadeleniz nasıl olacak? Otobüste ‘’Tekrar FETO’ya geri dönecek destek alacak’’ dediniz bunu ilk defa söylediniz bunu biraz açabilir misiniz?” sorusunu da yanıtlayan Akşener “Benim gördüğüm şu tekrar Feto’nun ipine sarılacak bunlar, aynı şekilde ve seçilmek için her şeyi göze alabilecekleri bir ruh hallerini görüyorum nedenle söyledim. Milli ve yerli İttifak yaptılar el altından APO ile görüşüldüğünü biliyoruz, çoğu insan biliyor da seslendirmiyor, ben seslendiriyorum. Bu bir ön görü Feto’nun ipine sarılacaklar söylediğim budur göreceksiniz bunu. Feto’nun asıl adamları kaçtı, bir şekilde kaçmasına müsaade edildi, çaycı çorbacı, garibanlar içerde bu mücadeleyi sulandıran bir sistemdir doğru bir mücadele yapıldığını düşünmüyorum kendi milletvekilleri de borsası kuruldu diye ilan etti. Paranın geçtiği yerlerde hukuk ortadan kalkar haksızlık artar nitekim Türkiye’de Saraylar var da içinde adalet yok, Kocaman Üniversiteler var içinde eğitim yok, o mücadeleyi nasıl yapıldığını kazandığımız zaman göreceksiniz. Ciddiyet gerekir, adalet gerekir, hukuk gerekir, hukukun üstünlüğü gerekir, hakimlerin objektif ve tarafsız olmalarını anlamak gerekir böyle yaptığınız zaman kendiliğinden çözülür suçun karşılığı cezası bilinir ve oradan ödün verilmez ama kafaya göre kişiye göre siz eğer ceza ve ödül yönetimi koyarsanız kanun dışı hukuk dışı o zaman özeti cılkı çıkmış hikaye ortaya çıkar”dedi.