Ağaçlara sarılmak enerjinizi değiştiriyor

Bir ağaca dokunduğunuzda farklı hissettiğiniz oldu mu?Son araştırmalara göre, bir ağaca sarılmak, DEHB, depresyon ve diğer zihinsel hastalık biçimleri de dahil olmak üzere birçok sağlık sorununa yardımcı olabilir.

Ağaçlara sarılmak enerjinizi değiştiriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son araştırmalara göre, bir ağaca sarılmak, DEHB, depresyon ve diğer zihinsel hastalık biçimleri de dahil olmak üzere birçok sağlık sorununa yardımcı olabilir. Genellikle ekoloji ve gezegenden bahsederken bu uygulama hakkında şaka yaparız, ancak ağaca sarılmanın aslında sağlığınız için iyi olduğu yapılan birçok araştırmayla ortaya çıkıyor. Yeni yayınlanmış bir kitap olan Science Blinded’a göre yazar Matthew Silverstone, ağaçların refah seviyemizi iyileştirdiğine inanıyor.

Ağaca sarılmak nasıl bir etki yaratır?
Yazarın araştırmasına göre, bir ağaçla yakın bir bağ kurmak konsantrasyon ve tepki sürelerinizi geliştirmeye yardımcı olabilir. Bir ağacı kucaklamanın baş ağrılarını hafifletebileceği bile araştırmalarda rastlanan bir bulgu oldu.

Diğer çalışmalar, doğada ve bitkiler arasında vakit geçirmenin pozitif fizyolojik ve psikolojik faydalarını göstermiştir. Yeşil alanlara karşı psikolojik olarak şifa verici ve çekici bulduğumuz bir şeyler olduğu kesin.

Siz ve ağaç arasındaki etkileşim nasıl gerçekleşir?
Önceki araştırmalardan yola çıkarak, birçok bilim insanı açık ve yeşil alanların bu faydalı etkileri ürettiğini teorilere dayandırdı. Ancak Matthew Silverstone, ağaçların (ve bitkilerin) kendilerinin iyileştirici yönleri olduğunu keşfetti. Ona göre her şey titreşime dayanıyor.

Muhtemelen doğadaki her şeyin “titreşimsel” bir etkileşimi olduğunu duymuşsunuzdur.  Bazı titreşimlerin bizi etkilediğini bilmeniz gerek. Sonuçta, karanlık, kapalı bir hücreye kıyasla güzel bir parkta olduğunuzda farklı “titreşimler” hissetmiyor musunuz? Bu sadece bir örnek. Bilim insanları, 10Hz’lik bir titreşimle alınan içme suyunun, içtiğiniz anda kan pıhtılaşma oranlarını değiştirebileceğini dahi kanıtlamıştır.

Ağaçların da benzer bir etkisi vardır. Onların titreşim örgüleri ya da dizileri bize etki eder. Bir ağaca temas ettiğinizde, onun size yaydığı titreşimler vücudunuzdaki bazı davranışları değiştirecektir. Anlaşılan o ki ağaçların titreşimleri, sizi yatıştırmak ve zihinsel dengenizi geri getirmek için harika bir varlık.

Bir ağaca nasıl sarılırsınız?
Bu kulaa aptalca bir soru gibi geliyor olabilir. Bir ağaca gidiyorsunuz ve kollarını çevreliyorsunuz değil mi? Elbette, bunu yapmanın bir yolu budur, ancak bunu daha bilinçli bir farkındalık ile de yapabilirsiniz. Böylece ağacın enerjisini almakla kalmaz, aynı zamanda geri verirsiniz. İşte bunu yapmak için öncelikle kendinize 5 dakika ya da isteğinize göre daha fazla bir süre tanıyın.

Eğer imkanınız varsa ağaca çıkın ve etrafınıza bakın sonrasında ise  sırtınızı ağaca yaslayın ve sahip olduğunuz enerjinin değişimini hissedin. Yapacağınız enerji alışverişi sizin mental sağlığınızı çok kısa bir sürede dengeleyecektir. Konsantre olduğunuzda ağacın size yaydığı pozitif enerjiyi hissedeceksiniz.

filoji.com

Sevgi ve güzel enerjiyle kalın...

Chenay Kobak