Başka Padişahlara Benzemem!

Fatih, İstanbul'u kuşatmadan, savaş için çok gerekli hazırlıkları yapıyordu.

Başka Padişahlara Benzemem!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fatih, İstanbul'u kuşatmadan, savaş için çok gerekli hazırlıkları yapıyordu. Nitekim Boğaz yolu ile Avrupa'dan yardım alabilen Bizans'ın bu can damarını kesmek için, daha önce atası Yıldırım'ın Anadolu yakasına yaptırmış olduğu Anadolu Hisarı'nın karşısına Rumeli Hisarı'nı yaptırdı. Hem de bu hisar 3 ay gibi çok kısa bir sürede tamamlandı. Artık Boğaz'dan Bizans'a yardım gelmesi mümkün değildi. Çünkü hisarlara yerleştirilen toplarla, yardım gemileri vurulabilecekti.

    İşte Osmanlı'nın Boğaz'daki bu çalışmalarını gören Bizans İmparatoru Konstantin şaşırdı. Şaşırdığı kadar da tepki gösterdi. Hemen Fatih'e bir elçi gönderdi. Huzura giren elçi:

    - Bu hisarın inşası dostluğa aykırıdır, dedi.

    Bu söze sinirlenen Fatih:

    - Ben, sizin aleyhinizde bir faaliyette bulunmuyorum. Memleketimi muhafaza için çalışıyorum ki, bu anlaşmaları bozacak bir hareket değildir.

    İmparatorunuz Macarlarla ittifak ederek gemilerle babamın Gelibolu'da yolunu kesmiş, büyük bir tehlike oluşturmuştu. Unuttunuz mu? Babam o zaman Cenevizlilerden yardım istemeye mecbur kalmıştı. Ben henüz pek gençtim. Edirne'de bulunuyordum. Bu duruma çok üzüldüm. Babam Varna'da iken oraya yani Rumeli sahiline bir kale yapacağına yemin etti. Ben babamın bu yeminini yerine getirdim. Mülkümün üzerine istediğimi yapmaktan beni hiç kimse menedemez. İki sahil de benimdir.

İmparatorunuza söyleyiniz ben başka padişahlara hiç benzemem. Şimdilik siz, huzurumdan çekilerek gidiniz. Bir daha böyle bir haberle gelirseniz derinizi yüzdürürüm, diye bağırarak cevap vermiştir.

Evet dostlar,böyle geçmişi böyle ataları olan bizler dünyanın en şanslı insanlarıyız...

Korku nedir bilmeyen,cesur ve acımasız olmalarının yanında, vicdanlı ve merhamatli atalarımız...Yıllar yılı dünyaya meydan okuyan ecdatlarımızı bir kez daha minnet ve şükranla anıyoruz...Onlara çok şey borçluyuz...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk vefat ettiğinde dış basının gazete ve haber manşetlerini hepiniz okumuşunuzdur elbette lakin bende bir iki tane hatırlatayım;

Danimarka basınından "National Tidence"

"Atatürk, yirminci yüzyılın en büyük mucizesidir."

İngiliz basınından "Daily Telgraph"

"Kadınlar başka hiçbir ülkede bu kadar hızla ilerlememişlerdir. Bir ulusun bu derece değişmesi, tarihte, gerçekten eşi olmayan bir olaydır."

Mısır basınından "El-Mısri"

Atatürk’ün yaptıkları insanoğlunun kolay kolay yapabileceği şeylerden değildir. O, büsbütün başka bir insandı."

Bir Norveç atasözünü de hatırlatmak isterim; "Çaresiz kaldığında Atatürk gibi düşün"

Sevgiyle ve dua ile kalın...

Chenay Kobak