Bilge ve öğrencisi...

Böyle bir okyanusun ortasında sallanan bir sandal içinde olmak istemezdim doğrusu

Bilge ve öğrencisi...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bilge ve öğrencisi okyanus kıyısında geziyorlardı. Soğuk bir gündü ve rüzgar okyanusta kocaman dalgalar oluşturuyordu. Bir süre yürüdükten sonra bilge durdu ve öğrencisine sordu:

“Bu büyük dalgalar sana neyi hatırlatıyor?”

“Zihnimi hatırlatıyor” dedi öğrenci “ve durup dinlenmeden yol alan düşüncelerimi!” “Evet, fırtınalı okyanus ZİHİN, dalgalar da DÜŞÜNCELERİNDİR. Zihnin su gibi durudur, ne iyidir ne de kötü. Rüzgar ise dalgalara sebep olur; tıpkı ARZU ve KORKUlarının düşünceleri üretmesi gibi...” diye devam etti bilge.

Öğrenci söz aldı:

“Böyle bir okyanusun ortasında sallanan bir sandal içinde olmak istemezdim doğrusu.”

Bilge: ”Oysa sen daima oradasın. Diğer tüm insanlar da... Ancak birçok kişi bunu fark etmez. İNSANLARIN ZİHNİ DALGALI DENİZ GİBİDİR. Düşünceler durmaksızın sallanarak sarsarlar bizi, tıpkı dalgalar gibi... Okyanusu dinginliğe kavuşturmanın yolu ise hareket etmesini önlemek değildir. Rüzgarı görmezden gelemezsin. Yapman gereken, rüzgarı durdurmaktır.

Rüzgar da arzu ve korkularındır. Onların hayatını yönetmesine izin verme. Dikkatini kontrol etmeyi öğrenirsen, arzu ve korkularını da kontrol edersin, yani okyanusu darmaduman eden dalgaları durdurursun. Böylece zihninin okyanusu sakinlik ve dinginliğe kavuşur. ZİHNİNİN EFENDİSİ OLDUĞUNDA HER ŞEYİN EFENDİSİ OLABİLİRSİN...

ZİHİN, mental fonksiyonlarımızın tümünü içine alan bir kavramdır. Bir şeye yönelmişlik olan düşünme ise bir zihin aktivitesidir. Dr.Joseph Murphy'e göre KORKU ve ENDİŞEler, kendi yarattığımız düşmanlarımızdır. Karşılaştığımız deneyimlere karar veren, hayat karşısındaki yaklaşımlarımızdır.

Herhangi bir konuda hissettiğimiz başarısızlık, mutsuzluk, korku ve sınırlamaların kendi duygu ve düşüncelerimizden kaynaklandığını anladığımız zaman, bizi özgür yapan gerçeğe ulaşmış oluruz.

İşte bu gerçeğe ulaşabilmek yani yazının başındaki bilgenin dediği gibi zihnimizin efendisi olabilmek için, hem bedenimizi hem de ruhumuzu olumlu olmayan etkilerden korumalı, bununla birlikte onları beslemeyi bilerek yaşantımızda DENGE sağlamalıyız

Spiritual Quantum

Güzel Düşüncelerle dolu bir haftaya merhaba diyelim...

Sevgiyle kalın...

Chenay Kobak