Dilek defteri ...

Dilek defteri yazmanın püf noktaları ve sırları dileklerinizi gerçekleştirmenin sırrı…

Dilek defteri ...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dilek Defteri Yazmanın Püf Noktaları ve Sırları Dileklerinizi Gerçekleştirmenin Sırrı…

Bir dilek defteri edinin ve isteklerinizi düzenli olarak yazın. Önce ufak istekler ile başlayın. Bir konuda başarılı olmak için başarılı olmayı deneyimlemek en iyi yöntemdir.

Yazdığınız cümleler mutlaka olumlu olsun. 
Bütün korkularınızı ve endişelerinizi bir kenara bırakın. İstediğiniz her ne ise yürekten ve içten isteyin.

Eğer endişe ve korku duyguları var ise o dileğinizi unutun gitsin. Endişe inanmamak anlamına gelir. En mühimi, unutmaktır!!!

Dileğinizi İsteyin – Yazın – Unutun…. İstediğiniz bir şeyi defalarca tekrarlamak onun olacağına içsel olarak inanmadığınızın en önemli göstergesidir.

İsteğinizi çok düşünür hatta gün sayarsanız endişe ve korkularınızı arttırırsınız. Yazmak eylemi çok önemlidir çünkü yazınca beyan etmiş olursunuz. Şükür edin…

İsteğiniz olsun olmasın her şey için her daim teşekkür edin. Şükür ederek iyi olan her şeyi çoğaltırsınız.

Katıldığım seminerlere, okuduğum kitaplara ve hocalarımdan dinlediklerime göre, en büyük güç aslında yazmaktan geçiyor.

Düşüncelerimizde yazdıklarımız silinebilir, fakat deftere yazdıklarımız her zaman kalıcıdır. Her zaman telkinlerimiz bu dileğimizi güçlendirecektir. Lakin çok önemli bir ayrıntı var, evrensel yasalara göre dilediğimiz dileğin başkasına zararı olacaksa ve karşı konulmaz hırslarınız onu ürettiyse, gerçekleşme ihtimali kesinlikle yoktur.

Eğer aşağıda yazacağım püf noktalarını, isteklerinizi gerçekleştirme konusunda takip ederseniz, yazdığınız dileklerin çok kısa süre de gerçekleştiğine şahit olabilirsiniz. İçinde bulunduğumuz dönem sizler de bilirsiniz ki Spiritüel anlamda dileklerimizin geçmişe göre çok daha hızlı gerçekleştiği bir dönemdir.

Dolayısıyla eğer doğru yol izlersek süreci daha iyi kontrol etmemizi hayatımıza daha kolay yön vermemizi sağlayabiliriz.

Dilek Defteri Yazmak İçin
▪Defterim; 
İlk olarak yapacağımız güzel bir defter edinmek. Dileklerinizi bu deftere yazacaksınız. Yürekten olmasını arzulayıp beklediğimiz dileklerinizi bölük pörçük kağıt parçalarına yazıp da sonra kaybetmek istemezsiniz değil mi?

Hele ki zaman zaman bu defteri açıp yeniden okumak ve yazdıklarımızın gerçekleştiğini görmek üzerimizde müthiş olumlu etki yapar.

Bu sebeple, başliyacağınız defter size hoş görünen, gözünüzü okşayan, dışkapağını ve iç sayfalarını severek dolduracağınız bir defter olsun.

▪ Hazırlanış- Düzen; 
Bir şeyi sadece istemek, o şeyin olması için yeterli değildir elbette. Enerji belli bir süre sonra dağılmaya meyillidir.

Bir dileğin gerçekleşmesi için ne kadar uzun bir ön hazırlık aşaması yaparsak, bir şeyleri gerçekleştirmek o kadar kolaylaşır.

Ön hazırlıklara örnek vermek gerekirse, bir mum veya tütsü yakabilir, bunun yanı sıra ortamı fiziksel olarak arındırıp temizleyerek, toplayarak, ortamdaki ruhsal enerjiyi de düzenleyebilir.

▪ Olumsuz Cümlelerden Kaçının; Dilek defterimize yazdığımız cümlelerin içinde olumsuz hiçbir kelime geçmemeli. 
Mesela “ben hasta değilim” bir dilek değil. 
Çünkü içinde hasta kelimesi var ve hastalık duygusuna dikkat çekiliyor. Sonucunda evren duygularımızı takip ediyor ve onu önümüze getiriyor.

▪ Net ve Gerçekci İfadeler; Dileklerinizi yazarken mümkün olduğunca net ve gerçekçi ifadeler kullanın. Bilinçaltı kayıtlarımızı olumlusuyla yer değiştirip bol bol tekrarlayarak oturtuyorduk. Ayrıca bütün dilekler şimdiki zamanda olmalı. 
Mesela “ben sağlıklıyım “ gibi, “sağlıklı olacağım “ şeklinde değil. Bir olumlamayı ileri tarihe attığımızda evren onu sürekli olarak ileri tarihe atıyor. 
Cümleleriniz şimdiki zaman veya geniş zaman kipiyle çekimlenmiş olsun. Gelecek zaman eklerinden mümkün mertebe kaçının. Gelecek zaman kipi, yapmak istediklerinizi sürekli erteler. 
Örneğin; ‘Sağlıklı olmak istiyorum’ değil de ‘Bu gün ve her gün sağlığım durmadan daha iyiye gidiyor.’ ‘Daha çok para kazanmak istiyorum’ değil de ‘Çok PARA yı hakkediyorum. Çok PARA ya layığım. PARA bana sevgiyle geliyor. 
Ben parayı sevgiyle alıyorum.�Çok zengin ve bolluk içinde yaşamak benim en doğal hakkım. ‘Mutlu bir hayat istiyorum’ demek yerine ‘Mutlu bir hayata sahibim’ deyin.

Evren onaylayandır. İstiyorum dedikçe istemekle kalırsınız. Sahibim dediğinizde tüm hücreleriniz o andan itibaren mutlu bir hayata sahip olduğu komutunu alır ve size bunu yaşatmaya başlar.

Cümleler hedefinizi net içersin. Hedefi spesifik bir şekilde belirtiniz ve hedefin içine özneyi koyunuz.

’Zayıflıyorum’ gibi sonunun nereye gittiği belli olmayan cümleler kullanmayın. Eğer muhakkak zayıflamakla ilgili bir cümle kurmak istiyorsanız, varmak istediğiniz hedef kiloyu da içine koyarak ’55 kilodayım’ hatta ’55 kiloda olduğum için şükürler olsun’ ‘ 55 kiloda olmaktan mutluluk duyuyorum’

▪ Kelimelerin Gücü;
Dileklerinizi kağıda dökerken, kelimelerin gücünü daima hatırlayın. İstediğiniz şeyi ifade ederken “sağlıkla” “mutlulukla” “stressiz bir şekilde” gibi kelimeler eklemeyi unutmayın. Bazen çok istediğimiz bir şey gerçekleşirken, hayatımızın diğer alanlarında hiç de beklemediğimiz gelişmeler olabilir ve pişman olabiliriz.

▪ Enerjimizi Serbest Bırakmak; 
En kritik nokta burasıdır. Birçok insanın isteklerinin gerçekleşmemesinin tek sebebi enerjiyi serbest bırakmayı atlamalarıdır. Israrcı olduktan, dileği dileyip, enerjiyi yükselttikten sonra, bir anlığa isteğimize dair hiçbir şeyi umursamamak, bir hiçlik duygu durumuna geçmek durumundayızdır. 
Böylece yaydığımız ve odakladığımız enerjiyi serbest bırakırız. 
Eğer gerçekleşmesini istediğimiz dileğe çok fazla odaklanırsak, enerji akışını tıkarız ve dileğimiz evrene ulaşmaz. İsteğimize odaklanmalı ama buna bağlı ve bağımlı olmamalıyız, böylece enerjinin ve dileğin akmasına izin verebiliriz. Bu aynı su hortumunun üzerine basmak gibidir ve bu da suyun akışını engeller. 
İstedikten, odakladıktan sonra tam bir güvenle gerisini evrene bırakmalıyız.

▪ Saf Niyet – Şüphesizlik – Sessizlik ; 
Dileği dilerken ve diledikten sonra olabildiğince saf bir niyete sahip olmalı ve şüphe gibi kötü titreşimli enerjilerden uzak durmalıyız. Onun gerçekleşeceğine dair tam bir güvene sahip olmalıyız.

“Gerçekleşecek mi acaba?”, “Ne zaman gerçekleşir?”, “Olursa hayırlı olmaz mı?” Gibi soru işaretleri ve gerçekleşeceğine dair şüpheler, yaydığımız enerjiyi kesintiye uğratır ve evrene zıt bir enerji gönderir. 
Bu şüpheler evren için,“Evet ben bunu istedim ama bir tarafım istemiyor” demektir. Bu da gerçekleşmesini engeller ve enerjilere set koyar. Bu yüzden hiçbir şüphe olmaksızın, saf niyetle istemeliyiz. 
Eski gelenekler, bir diğer önemli noktanın, dileğimiz gerçekleşene kadar sessiz kalmak olduğunu söylerler. 
Dilediğiniz bir şeyi ve çalışmayı insanlara söylemek, enerjinin akışını kirletir. 
Bu yüzden sessizlikle, dileğinizi kutsayın ve gerçekleşene kadar bu konuyla ilgili enerjiyi kirletecek yorumlar yapmaktan sakının. Başkalarına söylemeniz ve başkalarının konuyla ilgili yorumları da enerjileri kirletecektir.

▪ Bütünün Hayrı; 
Her daim çalışmayı yaparken “bütünün hayrına” demeyi unutmayın. Bir şeyleri ol’dururken bir denge süreci vardır. Hayırlı olanı ol’dumak için “bütünün hayrına” diye niyetlenin ve sonra evrene tam olarak güvenin sahip olun. Bütünün hayrına derken içinizde şüphe veya korku olmasın, bunun yerine tam bir teslimiyet duygusu sizi sarsın.

Zaten bütünün hayrına diyerek, hayırlı olmayacak enerjileri engellemiş oluruz. Öte taraftan dileğimiz gerçekleşmezse, bunda bir hayır olduğunu bilmeli ve önümüze bakmalıyız. Tüm dileklerinizin, bütünün hayrına, gerçekleşmesi dileğimle…

Spiritual Quantum

Sevgiyle her güzel dileğinizin gerçekleşmesi dileklerimle...

Chenay Kobak