Her kadının eli öpülesidir

Gün içinde herkese koşup, bir kendine yetişemeyen, birçok işi yapıp bir kendine vakit ayıramayan biz kadınlar. Gün içinde en sık ayaklarımızı ve ellerimizi kullanırız. Yorulduğunda, ağrıdığında ayaklarımıza masaj yapar, yıkar ve belki iyi bir kremle şımartırız ama ellerimizi hep ihmal ederiz.

Her kadının eli öpülesidir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gün içinde herkese koşup, bir kendine yetişemeyen, birçok işi yapıp bir kendine vakit ayıramayan biz kadınlar. Gün içinde en sık ayaklarımızı ve ellerimizi kullanırız. Yorulduğunda, ağrıdığında ayaklarımıza masaj yapar, yıkar ve belki iyi bir kremle şımartırız ama ellerimizi hep ihmal ederiz.

Ellerin erken yıpranmasını önlemek ve her zamanki ışıl ışıl ve sağlıklı görünümünü korumak için, pamuk gibi olsun diye bizzat yapmış ve yıllardır yapmaya devam ettiğim birkaç tarifi sizle de paylaşmak istedim:
 Zeytinyağı,şeker


Zeytinyağı sadece cilt için değil aynı zamanda saç için de çok faydalıdır. Besleyici, yumuşatıcı gibi özellikleri olan zeytinyağının yanına bir de şeker eklenip peeling yapılınca eller misler gibi yumuşacık olur.

Malzemeler

- 1 çorba kaşığı zeytinyağı - 1 çorba kaşığı şeker

Avucunuzun içine şekeri koyun ve üstüne zeytinyağı dökün. Zeytinyağı ile ıslanan şekeri tıpkı peeling uygular gibi ellerinizin arasında ovalayın. Araları dâhil tüm parmaklarınıza ve ellerinizin üst yüzeyine aynı işlemi uygulayın. 30 saniye uygulama yaptıktan sonra 30 saniye kadar bekleyin ve ellerinizi ılık suyla yıkayın ve yumuşak bir havluyla kurulayın.

Daha parlak ve canlı olsun diye: Limon suyu, bal, karbonat


Limon suyunun parlatıcı, renk açıcı özelliğini hepimiz biliriz. Bu yüzden mantarlar limonlu suda bekletilir, parlasın diye saçlara limonlu yoğurtlu karışım sürülür. Ellerde ise limon suyu, bal ve karbonat bir araya geldi mi hem parlatır, hem yumuşatır, hem de karbonat sayesinde ölü derilerin atılmasını, cildin yenilenmesini sağlar.

Malzemeler

 2 çorba kaşığı limon suyu, 2 çorba kaşığı bal, 2 çorba kaşığı karbonat

Nasıl yapıyoruz:

Ellerimizi ılık suda sabunla yıkıyoruz. Tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp  ellerimize masaj yaparak karışımı uyguluyoruz. Karışımın ellerimizde kalmasını sağlayarak 10 dakika kadar bekleyip ve ardından ılık suyla ellerimizi temizliyoruz. Bu uygulamanın ardından sabunla ellerinizi hemen yıkamayın. Bırakın malzemeler cildinize işlesin.

Canlandırsın diye: Bal , yumurta beyazı ,gliserin


Balın yumuşatıcı etkisinden cilt bakımlarında sık sık faydalanıyoruz. Yüz maskesinde kullandığımız balı ellerimizde niye kullanmayalım ki? İşte bu yüzden harika bir karışımımız var.

Malzemeler

2 çorba kaşığı bal , 1 yumurta beyazı , 1 çorba kaşığı gliserin

Nasıl yapıyoruz:

Malzemeleri birbiriyle karıştırın ve öncesinde yıkadığınız temiz ellerinize uygulayın. Birkaç dakika cildin bu karışımı emmesi için bekleyin ve ardından ılık suyla nazikçe yıkayın.

Tırnakları da unutmayalım diye: Zeytinyağı , limon yağı
Eller demek aynı zamanda tırnaklar demek. Güzel ellerin şartlarından biri de tırnaklar. O yüzden ihmal etmemeli, tırnaklarımıza da bakım yapmalıyız.
Malzemeler

 Bir çay kaşığı zeytinyağı - Bir çay kaşığı limon yağı

Nasıl yapıyoruz:

İki malzemeyi karıştırın ve tırnaklarınıza minik bir fırça yardımıyla uygulayın veya karışımın bulunduğu kâseye parmaklarınızı batırın. Biraz bekledikten sonra yıkayın. Tırnaklarınız zeytinyağı ile yumuşak ve canlı, limon yağıyla güçlü olacak

Sonrası için nelere dikkat etmeliyiz?
Ev işi yaparken eldiven kullanın. Uzmanlar gece uyuduğumuz zaman vücut kendini onardığını söylemekte. Gece bakımı işte bu yüzden önemlidir. Ellerinizin her zaman sağlıklı ve bakımlı görünmesi için gece yatmadan ellerinize krem sürün ve gece boyu dinlenmeye ve yenilenmeye bırakın diyen uzmanları dinliyoruz.


Her kadının eli öpülesi eldir…
Hepinizin ellerine sağlık ve güzellik diliyorum…
SEVGİyle kalın…
Chenay Kobak