Hileli galibiyet mi dürüst mağlubiyet mi?

. Antrenörlerin kazanmak için gencecik sporcularına ilaçlar verildiğini gördüm. Gencecik sporcuların sadece ayakları kaydığı ve yenilgiye neden olduğu için akıl almaz ve saçma bombardımanlarına tutulduğunu gördüm.

Hileli galibiyet mi dürüst mağlubiyet mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir tenis oyununda yenildiğinde, gerçekte ne kaybedersin? Hiçbir şey. Fakat   birçok insanın oyunların çok önemli olduğunu düşünmesi çok şaşırtıcı, özellikle kaybettiklerinde.

Kazanmak eğlencelidir, kaybetmekten daha eğlenceli. Fakat kendini ispatlamak için kazanmaya ihtiyaç duyuyorsan sağlıklı bir yaklaşımdan yoksunsun demektir. Eğer oyun, eğlence olmak yerine yaşamdan daha büyük hale gelirse sinirlenir, depresyona girer veya hoş olmayan hisler duyarsan, o zaman kendini sömürüyorsun demektir. Ne gariptir ki, kazanmayı ne kadar az önemsersen kazanma olasılığın da o oranda artar. Bir oyunun eğlenceli olması için diğerini yenmek yaklaşımını kültürümüzde bir hastalık gibi yayılmaktadır. Antrenörlerin kazanmak için gencecik sporcularına ilaçlar verildiğini gördüm. Gencecik sporcuların sadece ayakları kaydığı ve yenilgiye neden olduğu için akıl almaz ve saçma bombardımanlarına tutulduğunu gördüm. Kazanan tarafta ise, skandal denecek davranışlar, rüşvetler, kadın temin etmeler veya kazanmak adına başka ne lazımsa yapıldığına şahit oldum. Eğer kazanmak için ödenmesi gereken bedeller bunlarsa, her zaman kaybeden olmayı tercih ederim Kendini kontrol etmek ve doyuma ulaşmak için başka insanların üzerine basarak elde edeceğin zaferlere ihtiyacın yok…

Kazanmaya ihtiyacın olması, birilerini yenilgiye uğratmadan mutlu olamayacağın anlama gelir. Mutlu olmak için yenmen gereken birilerine ihtiyaç duyman demek, o kişi tarafından kontrol edilmen demektir ve bu da seni en kötü yenilgiye uğrayan yapar. Çünkü başkaları tarafından kontrol edilenler psikolojik kölelerdir.

Kazanmak her şey veya tek şey değildir, sadece bir şeydir. Eğlenceli olabilir, peşinden koşmak harika bile olabilir ama asla her şeyden daha kıymetli bir insan yaşamı pahasına değil.

Bütün bunlar pahasına kazanan başarıyı hak etmez. Sağlıklı insan başarının peşinden sanki önemli imiş gibi koşar, fakat oyun bittiğinde zaferine dönüp bakmak ihtiyacı duymaz.

 Bilir ki biten tekrar yaşanmaz ve yeni bir yol çizer ve o yoldan koşmaya başlar.

Ne pahasına olursa olsun kendimizi kazanmaya inandırırsak saçma sapan inançlarımız yer bitirir bizi.

Her ne kadar yenilgi doğal ve öğrenme sürecinin bir parçası olsa da kendi başarısızlığımıza izin vermeyiz. Yenilgiden dolayı kendimizi aşağlar, kendimize ve diğerlerine öfkeleniriz.

Tabi ki kazanmaya mükemmel bir deneyim olarak bakabiliriz ama daha emin olmamız gereken konu;

 İnsanlığımızın sebebi,yaşamamızın  anlamı başarılarımıza dayanmamalıdır.

Wayne W.Dyer

SEVGİyle kalın...

Chenay Kobak