"Kadınım"şarkısı

Kariyerinin zirvesinde bir sanatçı olan Tanju Okan, Zerrin isimli zengin bir ailenin kızıyla tanışır.

&quotKadınım"şarkısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kariyerinin zirvesinde bir sanatçı olan Tanju Okan, Zerrin isimli zengin bir ailenin kızıyla tanışır. Zerrin ve Tanju birbirlerine deli gibi aşık olur ve evlenirler. 
Ancak o filmlerde gördüğümüz senaryo gerçek olur. Zerrin'in ailesinin bu birlikteliği onaylamaz ve kızlarını Amerika'ya göndermeye karar verir. Tanju Okan bu haberi duyunca Zerrin'in ailesine ait köşkün önünde sabahtan akşama kadar nöbet tutmaya başlar. Fakat aile Zerrin'i köşkün arka kapısından kaçırıp uçağa doğru yola koyulur. 
Bu olaydan sonra kendini iyice alkole veren Tanju Okan fena halde dağılır. Yakın arkadaşı Mehmet Teoman hemen hemen her günü Tanju ile geçirir. Bir gün onun bu halini görüp o sırada çalan plaktan ilham alan Mehmet Teoman, "Kadınım" şarkısını yazar ve Tanju Okan'a hemen okumasını söyler. Tanju Okan en dipteki ve en derbeder haliyle şarkıyı söyler. Ve o an söylediği "Kadınım" şarkısının kaydının üstüne yeni bir kayıt eklenmez. 

Dinleyici olarak bizi bile perişan eden bu şarkının sırrı, Tanju Okan'ın o anda hissettiği ve aktardığı duygulardır. Ne kötü bir tesadüf ki, hastalığı sebebiyle 1996'da son kez sahne aldığı sırada bu şarkıdan sonra fenalaşmış ve maalesef kadınını son bir kez daha göremeden bu dünyadan ayrılmıştır Tanju Okan....

Özlem ve sevgi ile anıyoruz...

Ayşegül Akenç'e teşekkürler bu yazı için...

SEVGİyle kalın...

Chenay Kobak