Ceylan 'Silivri güreşlere doyacak'

Bu sene mübarek Ramazan ayına denk gelmesi vesilesi ile tarihi Yenici Mehmet Pehlivan Güreşleri iftardan sonra yapılacağı Güreş Ağası Çetin Ceylan tarafından açıklandı.

Ceylan 'Silivri güreşlere doyacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri, Kavaklı Mahallesi Stadyumu'nda yapılacak olan güreşler için hazırlıklar devam ederken, güreş severler de belirlenen tarihi iple çekmeye başladı. Yenici Mehmet Pehlivan güreşlerinde 60'ı başpehlivan ve çeşitli boylarda toplam 600 pehlivanın er meydanında kol bağlayıp güreşeceği belirtildi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kırkpınar'ın ünlü başpehlivanları, Türkiye'nin güreş ağaları ve protokolü Yenici Mehmet Pehlivan Yağlı Pehlivan güreşlerinde bir araya gelecek.

BU SENE İLKLER YAŞANACAK

Güreş ağası Çetin Ceylan tarafından yapılan açıklamada: “Güreşlerimiz Mübarek Ramazan Ayı'na denk geldiği için bizde komite olarak müsabakalarımızın iftardan sonra yapılması için karar aldık. Birbirinden ünlü güreşçilerin mücadele edeceği Kavaklı Yenici Mehmet Pehlivan güreşlerinde ayrıca farklı etkinler de günümüze ve Ramazanımıza renk katacaktır” dedi.

TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR

Kavaklı Yenici Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşlerinin Türkiye'nin en önemli organizasyonlarından biri haline geldiğini belirten Güreş Ağası Çetin Ceylan, “Yağlı güreş sporu bizim ata sporumuzdur. Geleneklerimizin ve kültürümüzün önemli bir parçasıdır. Bu etkinlikle, kuralları, kündesi, kemanesi, kılçığı, tırpanı, paça kasnağı ve yüzlerce güzel oyunu ile kültürel değerlerimizden biri olan yağlı pehlivan güreşlerinin, gelecek nesle aktarılmasına katkıda bulunacağız. Ata sporumuzun gelecek nesle taşınmasını, yaşatılmasını amaçlıyoruz. Silivri Belediyesi'nin de desteği sayesinde bu sporu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu sene gerçekleştireceğimiz yağlı pehlivan güreşlerinde daha önce de olduğu gibi Türkiye'nin en değerli başpehlivanlarını yakından izleme fırsatı bulacağız. Ayrıca yine bu yıl ilk defa, güreşlerimizi gece oynatacağız. Ramazan ayı nedeni ile İstanbul'da büyük bir organizasyona imza atarak ilçemizin ismini en iyi şekilde temsil edeceğiz. Kıran kıran yapılacak mücadeleleri halkımız büyük bir keyifle izleyecek. Tüm güreş severleri 26 Mayıs Cumartesi günü Silivri, Kavaklı Mahallesi'ne davet ediyorum” dedi.