Seymen Atık Bertaraf Merkezine 80 Milyonluk Yatırım

AK Parti Silivri İlle Başkanı Mutlu Bozoğlu, Seymen Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Seymen Atık Bertaraf Merkezine 80 Milyonluk Yatırım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sadece Avrupa yakasında ki ilçelerden gelen evsel atıkların toplandığı tesiste, olası mağduriyetleri engellemek için yatırımların devam ettiğini belirten Başkan Bozoğlu, Özellikle yaz aylarında zaman zaman hissedilen koku probleminin önüne geçmek adına Seymen Atık Bertaraf Tesisinde, yaklaşık 80 milyon maliyetle İleri Biyolojik Evsel Çöp Sızıntı Arıtma Tesisinin yapımına başlandığını belirtti.

EVSEL ATIK SADECE AVRUPA YAKASINDAN GELİYOR

2015 yılında Seymen mahallesinde faaliyete geçen Atık Bertaraf Tesisine iddia edildiği gibi İstanbul’un bütün ilçelerinden atık gelmediğini sadece Avrupa yakasından evsel atık geldiğini belirten AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Söz konusu atık tesisine iddia edildiği gibi İstanbul’un bütün ilçelerinden evsel atık gelmiyor. Silivri dahil olmak üzere sadece Avrupa yakasında bulunan ilçelerden geliyor. Vatandaşlarımız tarafından bize iletilen ve zaman zaman Seymen deki tesisten kaynaklanan koku sorununu minimum seviyeye indirmek adına yaptığımız çalışmalar netice verdi. Yapılan AR-GE çalışmaları neticesinde koku kontrol için yapılan çalışmaların ilk adımı olarak ara örtü teşkil sistemi yani toprakla kapatma, Sızıntı suyu toplama havuzu koku bariyer sistemi, Portatif depo gazi yakama bacası, Pülverizatör koku giderici püskürtme makinası sistemi aktif hale getirildi. Bunun yanı sıra Otomatik ateşlemeli depo gazı yakma bacası yani Flare sistemi, tesis sınırı koku bariyer sistemi, depo gazından LFG elektriktik üretim tesisi ile burada yaşanan mağduriyet yok denilebilecek seviyeye gelecek.

4,5 KM’LİK 3 AYRI KOKU BARİYER HATTI KURULUYOR

Söz konusu problemin en büyük çözümü ise Tesise kuracağımız koku bariyer sistemi olacak. Bu sistemle ilgili çalışmalar da başlamış durumda. İlk etapta Seymen ve Büyükkılıçlı tarafındaki hâkim rüzgâr yönünde bulunan 1,5 km koku bariyer hattını 1,5-2 ay içerisinde kurulum ve devreye alma çalışması tamamlanmış olacak. Tesisin çevresinde kurulacak olan 500 m, 1350 m ve 850 m’lik 3 ayrı koku bariyer hattı oluşturulmuş olacak. Yaklaşık 80 milyon liralık bir yatırımla burada kısmen yaşanan rahatsızlığı, en aza indirgemiş olacağız.  İleriye dönük planlamada ise bu tesiste oluşan gazla elektrik üretimi de gerçekleştireceğiz. Burada üretilen elektrikten çevre köylerimizin de indirimli bir şekilde faydalanmasını sağlayacağız. “ dedi.