Silivri ve Çatalca Köylerinde Tapu Sorunu Tarih Oluyor

Silivri ve Çatalca köylerinde ki 140 yıllık tapu sorunu tarih oluyor.

Silivri ve Çatalca Köylerinde Tapu Sorunu Tarih Oluyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye ye 140 yıl önce Bulgaristan ve Romanya’dan gelen Türk vatandaşları, Silivri ve Çatalca bölgesinde ki devlet arazisine yerleştirilmiş fakat yüz yıl önce buralara devlet tarafından yerleştirilen vatandaşlar, yine devlet tarafından bu topraklarda işgalci sayılıp , kendilerine ecrimisil tahakkuk ettirilmişti.

İki ilçenin köylerinde 140 yıldır süre gelen bu büyük sorun nihayet kökünden çözülüyor. Geçtiğimiz yıl hazine arazilerinin hak sahibine satışı konusunda çıkarılan kanuna geçtiğimiz ay bir madde eklendi.

KAYNARCA’DAN SİLİVRİ VE ÇATALCA’YA POZİTİF AYRIMCILIK

Ak Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca iki ilçe köylerinin özel durumunu göz önüne alarak, kanuna iki ilçe köylerinin isimlerinin de geçtiği bir madde ekletti. Yapı kayıt belgesine konu taşınmaz için İmar ve Gecekondu Mevzuatına Aykırı Yapılara Uygulanacak Bazı İşlemler ve İmar Kanunu’nun Bir Maddesinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun hükümlerine göre Silivri ve Çatalca köylerinde ki hazine arazi satışlarında rayiç bedel değil, 2B satışındaki şartlar uygulanacak.

Buna göre bu köylerin dışındaki yerlerde hazine arazileri rayiç bedelle kullanıcısına satılırken, Silivri ve Çatalca da ki 8 köyde satış rakamın da çok ciddi bir indirim uygulanacak. Rayiç bedel 20 TL olan bir arazinin peşin satışında yapılacak indirimlerle fiyat 8 TL ye kadar inebilecek. Bu köylerde uygulanacak olan 2/B şartları çıkacak olan yönetmelik sonrası daha da netlik kazanacak.

Silivri ve Çatalca Köylerinde Tapu Sorunu Tarih Oluyor