Köylü isyanda: 'Emeğimiz çürüyor'

Silivri'nin Küçük Sinekli köyünde,gölet etrafındaki piknik alanı kaderine terk edilmiş vaziyette..Köylüler duruma isyan ederek 'Emeğimizi burada çürütüyorlar 'diyerek yetkililere seslendiler.

Köylü isyanda: 'Emeğimiz çürüyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Uzun yıllardır köy tüzel kişiliğine ait olarak, köy bütçesine katkı sağlayan Gölet piknik alanının şu an ki durumu içler acısı, bakımsızlıktan çürümüş çöp konyetnırleri, ağaç masa ve oturakları, tıkanmış ve temizlik uzaklaşmış tuvaletleri ve çevreye gelişi güzel atılan çöpler ortaya pis koku ve mikrop saçar duruma gelmiş..

Hafta sonu gelen şikâyetler üzerine bölgede küçük bir araştırma yaptık. Bölgede piknik yapan ailelerle görüşmemizde “önceki yıllarda her giren araç için 5 lira gibi bir para ödüyorduk ama her yer tertemizdi. Ortalıkta ne bir çöp ne de bakımsızlık vardı. Şimdi ise bu durum bizleri de üzdü. Bu yıl ilk defa havayı güzel bulup ailecek piknik yapalı dedik ve buraya geldik, keşke gelmeseydik. Yetkililer doğa harikası bu yerin kıymetini bilmiyorlar”diyerek tepki gösterenler oldu.

Köyde yaşayan Ömer Esen ise “Köyde kooperatif kurduk. Son değişen Büyükşehir yasası ile burası Büyükşehir Belediyesine geçti. Bu göletin her taşında her metrekaresinde köylünün emeği var. Tek tek taş taşıdık, çit yaptık, masaları, oturakları bizler yaptık. Biz Büyükşehirin burayı almasına itiraz etmiyoruz. Ama bakım yapsınlar, biz müdahale edemiyoruz, emeğimizin burada çürüdüğünü görmek içimizi acıtıyor. Çöp kovaları çürümüş, masaların oturakları parçalanmış, yetkililerin bu bakımsızlığa bir an önce son vermesini temenni ediyoruz”dedi.