5. Geleneksel Sünnet Şöleni gerçekleştirildi

Yeni Mahalle Muhtarı Yavuz Alçi ve Kavaklıspor Kulüp Başkanı Celil Kares'in organize ettiği, ana sponsorluğunu Maşalacı Eğitim Kurumları'nın üstlendiği 5. Geleneksel Sünnet Şöleni, Silivri Kale Park Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

5. Geleneksel Sünnet Şöleni gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni Mahalle Muhtarı Yavuz Alçi ve Kavaklıspor Kulüp Başkanı Celil Kares’in organize ettiği, ana sponsorluğunu Maşalacı Eğitim Kurumları’nın üstlendiği 5. Geleneksel Sünnet Şöleni Silivri Kale Park Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Organizasyona Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın, Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, SİBESO Başkanı Nuray Koçer, Silivri Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program okunan Mevlit ile başlarken mevlidin ardından hep birlikte eller dua için semaya açıldı.

Açılış konuşması Kares’den
Programın açılış konuşmasını Kavaklıspor Belediye Başkanı Celil Kares yaptı. Kısa bir konuşma yapan Kares “Programın organizasyon aşamasında Yeni Mahalle Muhtarı Yavuz Alçi varken bize pek iş düşmedi, burada en çok emek Alçi Muhtar’ımızın. O yüzden ben mikrofonu kendisine bırakıyorum” diyerek Yeni Mahalle Muhtarı Yavuz Alçi’yi sahneye davet etti.

Alçi: Kimsenin kimseye çay dahi ikram etmediği zamanda…
Yeni Mahalle Muhtarı Yavuz Alçi, Maşalacı Eğitim Kurumları’nın ana sponsorluğunda gerçekleşmiş olmasına rağmen SİBESO Başkanı Nuray Koçer’in, Moody’s Cafe İşletmecisi Orkun Çetinkaya’nın, Taylan Ahlatçıoğlu’nun ve Ayhan Aşkın’ın da ellerinden geldiğince katkıda bulunduğunu belirterek başladı konuşmasına. Ayrıca ses organizasyonları konusunda destek veren Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu ile mekan ve ikramlar konusunda destek olan Ay Organizasyon ortakları Günay Noyan ve Tuncay Gülsever’e de teşekkürlerini sunan Alçi konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘Kimsenin kimseye çay ikram etmediği zamanda kim toplu iğne kadar destek olduysa hepsinin kesesine bereket versin, Allah onlardan razı olsun.’

Maşalacı: Hoş geldiniz, hoşumuza geldiniz
Allah’ın izni ile Peygamber Efendi’mizin sünnetini hayata geçirmek adına çıktığımız bu kutlu yolculuğu, bu kutlu davayı onurlandırarak bize destek verdiğiniz için hoş geldiniz, hoşumuza geldiniz diyorum. Annem babam da buradalar. Şimdi onlar heyecanla bekliyorlar benim mürüvvetimi. Ben de bu işin içerisindeyim. 5. senesi oldu ama bunun ne kadar zor bir iş olduğunu kendim başıma gelince anladım. O yüzden ne kadar kutlu bir iş yaptığımızı, ne kadar insanların hayatına kolaylık kattığımızı bu minvalde fark ettiğim için ve onların hayatında böyle bir mutluluğa yer açtığım için Allah hepinizden razı olsun. Sizler gelemeseniz biz bunları başaramayız. Şöyle bir sıkıntısı var bu programın: Bu ufak çocuklar hep bizi fotoğraflarda görüp inşallah bu acıyı onlara yaşattığımız için korkmazlar ama bu mutluluk acısı. Allah bir daha onların damatlıklarına kadar acı göstermesin. Allah birliğimizi bozmasın. Bu birlikteliğimiz Allah’ın izni ile bir gün bile duraksamadan sürsün. Bütün canı gönülden dualarla buna amin diyelim. Allah hepinizden razı olsun.

Işıklar: Emeği geçenlere teşekkür ederim
Maşalacı’dan sonra mikrofonu alan Belediye Başkanı Özcan Işıklar da her şeyi kamudan ve devletten bekleyen zihniyetin değişmesi gerektiğini belirtirken, 15 Temmuz gecesi sonrası yaşanan birlikteliğin de bozulmaması gerektiğini söyledi. ‘Bizi büyük bir millet yapan nedir? Dayanışma ruhudur. Birbirine yardımlaşma.’ diyen Işıklar, konuşmasının sonunda da emeği geçenlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Özcan Işıklar, organizasyonda emeği geçenlere plaketlerini takdim ederken, Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın plaketini de Ahmet Maşalacı takdim etti.  
Plaketlerin de verilmesinin ardından organizasyonun eğlence faslına geçildi. Program boyunca sünnet olan 60 çocuk ve onların aileleri gönüllerince eğlendi.