72 Yaşındaki Fatma Nine İlk Kez Tiyatro Seyretti

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın 'Silivri'de tiyatro ile tanışmayan kimse kalmayacak' sloganı ile başlattığı tiyatro matinelerinin üçüncüsü gerçekleştirildi. Bekirli'de yaşayan 72 yaşındaki Fatma Nine hayatında ilk kez tiyatro izleme imkânı buldu.

72 Yaşındaki Fatma Nine İlk Kez Tiyatro Seyretti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ilçe merkezine uzak mahallelerde yaşayan kadınları tiyatro ile buluşturmaya devam ediyor. Başkan Yılmaz, “Şehir merkezindeki bütün sosyal ve kültürel faaliyetlerimizden, merkeze uzak mahallelerimizdeki hemşehrilerimiz de faydalanacak. Silivri’de tiyatro ile tanışmayan kimse kalmayacak.” diyerek verdiği sözü tuttu. Bu kapsamda düzenlenen matinelerin üçüncüsünde Bekirli, Selimpaşa, Çanta ve Kavaklı mahallelerinden Silivri Belediyesi Önder Yılmaz Tiyatro Sahnesi’ne getirilen kadın seyirciler, Can Erik tiyatro oyununu seyretti. Hayatları boyunca hiç tiyatro seyretme imkânı olmamış kadınlar, tiyatro oyununu büyük ilgi ve beğeni ile izledi. Can Erik isimli iki perdelik oyunu seyrederken keyifli bir gün geçiren mahalle sakinleri, oyun sonrası Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a teşekkür etti.

YILMAZ: “SANATI, TİYATROYU TAŞRAYA ULAŞTIRMALIYIZ”

Oyunun ardından kadınlara hitap eden Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz; “ Ben köy kahvehanelerine gittiğimde içeride hiç hanımefendi olmasa dahi ‘Hanımefendi’ vurgusu yapıp, kadının Türkiye’de sanatın, siyasetin, sporun, iktisadi hayatın her yerinde olması gerektiğini ifade ettim. Kadına dokunulursa hayatın ta kendisine dokunulacağını ifade ettim. Omuzlarınızdaki yük beşikteki çocuktan başlıyor, ev işlerinin yanı sıra, evdeki bakıma muhtaç bir kişi, engelli bir kardeşimize varana kadar devam ediyor. Ben yükünüzü hafifletmek istiyorum. Geçtiğimiz günlerde İBB Belediye Meclis Salonu’nda MHP Grup Başkanvekili olarak bir konuşma yaptım. Büyükşehir Belediyesinin şehir tiyatroları bültenini kürsüde okuyarak dedim ki; ‘Bütün tiyatro sahneleri İstanbul’un merkezinde. Sayın Belediye Başkanına ve bütün meclis üyelerine hitaben stratejik planınızda olması gereken bir şeyi paylaşmak istiyorum. Çatalca’nın Kestanelik Mahallesi’nde, Silivri’nin Danamandıra Mahallesi’nde, Büyükçekmece’nin Kamiloba Mahallesi’nde, Şile’nin Ahmetli Mahallesi’ndeki bir hanımefendi, bir genç kız, bu tiyatroları nasıl izleyecek? Giderken 2.5 saat yol, gelirken 2.5 saat. Biz İstanbul’u yalnızca Suriçi’nden Beşiktaş’tan, Bakırköy’den ibaret değil, bütün taşrayı da içine alıp, sanatı, kültürü herkese yaymalıyız. Şehir tiyatroları şehrin tamamına hitap etmeli.’ dedim. Biz Silivri’de bunun bir örneğini gerçekleştiriyoruz.”

SİZLERE VERMİŞ OLDUĞUMUZ SÖZÜ TUTMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM

Seçim döneminde verdiği sözü tutmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Başkan Yılmaz, konuşmasına şöyle devam ederek; “Bugün Selimpaşa, Kavaklı, Bekirli ve Çanta mahallemizden hanımefendileri burada tiyatro ile buluşturduk. Nasıl ki İstanbul; Bakırköy’den, Beşiktaş’tan ibaret değilse, Silivri de çarşı meydanından, sahilden ibaret değildir. Silivri’nin yerleşim yerinden uzak mahalleleri var. Sanat, spor, kültür sizin de hakkınız. Biz büyük bir gayretle hiçbir zaman bıkmadan usanmadan Silivri’de yaşayan herkesin Silivri’yi yaşaması gerektiğinden hareket ederek, mutlu çocukları, mutlu aileyi, mutlu şehri ve marka bir kenti beraberce yaratabiliriz. Onun için ben burada hem sizlerle olmanın mutluluğunu hem de size vermiş olduğumuz sözü yerine getirebilmenin mutluluğunu yaşıyorum.” ifadelerini kullandı.  

FATMA NİNE’DEN BAŞKAN YILMAZ’A TEŞEKKÜR

Bekirli Mahallesi’nde yaşayan ve hayatında ilk kez tiyatro seyretme fırsatı bulan 72 yaşındaki Fatma Avcı, Başkan Yılmaz’a teşekkür ederek, Silivri Belediye TV’ye yaptığı açıklamada, “1948 doğumluyum, 72 yaşımdayım. Hiç tiyatro izlemedim. Volkan Başkanımız sağ olsun bizi evimizden aldırarak buralara kadar getirdi. Çok güzel vakit geçirdik. İlk kez tiyatro izledik. Sonra da evimize geri bırakacaklar. Hepsinden Allah razı olsun. Var olsunlar” dedi.