Aşkım Kapışmak 'Anı Yaşayın, Hayatın Tadını Çıkarın'

Davranış Bilimleri ve İletişim Uzmanı Aşkım Kapışmak, kadın erkek ilişkileri üzerine kaleme aldığı Carpe Diem isimli son kitabı hakkında Silivrililerle bir söyleşi gerçekleştirdi.

Aşkım Kapışmak 'Anı Yaşayın, Hayatın Tadını Çıkarın'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Davranış Bilimleri ve İletişim Uzmanı Aşkım Kapışmak, kadın erkek ilişkileri üzerine kaleme aldığı Carpe Diem isimli son kitabı hakkında Silivrililerle bir söyleşi gerçekleştirdi.

 

Silivri Belediyesi, Kasım Ayı Söyleşi Günleri kapsamında bir diğer konuk olarak Aşkım Kapışmak’ı ağırladı. Davranış Bilimleri ve İletişim Uzmanı Kapışmak, bugünü yaşa anlamına gelen ve kadın-erkek ilişkilerini konu edindiği son kitabı ‘Carpe Diem’ konulu söyleşisiyle Silivrililerle buluştu. Sergi ve Nikâh Salonu’nda gerçekleşen söyleşiye Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da katıldı.

 

“SAĞLIKLI BİR İLİŞKİ İÇİN; 5 S KURALI”

Kadın-erkek ilişkileri ve evlilikte çiftlerin birbirlerine nasıl davranması gerektiği konusunda bilgiler veren Kapışmak, sağlıklı bir ilişki için çiftlerin ‘5 S’ kuralına uyması gerektiğini belirterek şunları söyledi; “Birçok ilişkinin problemli olmasının nedeni arada hoşgörü olmaması. Bir ilişkide sadece sevgi yetmez. Sevgi insanı yaklaştıran ancak bağlayan bir şey değildir. Evlilikte, sağlıklı bir ilişkide 5 S kuralı olması lazım, bunlar; Sevgi, Saygı, Sadakat, Sabır ve Sorumluluk. Beşinden biri olmayınca boşanmalar başlıyor. Herkes kendi dinamiğini yaşamalı ancak ortak bir yerde buluşmak diye bir şey var. Çiftler birbirine karşı hoşgörülü olursa mutlu olabilirler.”

 

“ÖNYARGILARINIZDAN KURTULUN”

Psikolojide yapılan en büyük hatanın önyargılar olduğunu savunan Kapışmak, “Bu hayatta başımıza ne gelirse gelsin kimseye karşı önyargılı davranmadan inadına güvenmeliyiz. Güvenmek zorundayız. Her şeye rağmen inadına güveneceksin. Çünkü biz dünyaya iki şekilde bağlıyız, korku ve sevgi. Benim temennim şudur ki; siz hayata sevgi ile bağlanın. Korkacak çok şey var haklısınız hayat tozpembe değil ama sevgi ile bağlanmak ilk yolunuz olsun” dedi.

 

“CARPE DİEM; ANI YAŞA”

“Anda kalamıyoruz” diyen Aşkım Kapışmak; “Bizler yarını ipotek edip, bugünü es geçiyoruz. Hayatın tadına varın, yaşayabildiğiniz her anın keyfini çıkarın. Kendi mutluluğunuzu başkalarının fikirlerine bağlamayın. İnsanlar şükrettikçe hayata bağlanır. Siz bugünü yaşayarak, hayatın tadını çıkarın” şeklinde konuştu.

Başkan Işıklar, Silivrililerin sorularını yanıtlayan Aşkım Kapışmak’a programın sonunda hediyeler takdim ederek Söyleşi Günleri programına katkıları için teşekkür etti.