Çocuk Tiyatrosundan Anlamlı Mesaj

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Çocuk Tiyatro Grubu öğrencileri, sahneledikleri ‘Bir Deniz Masalı’ isimli tiyatro oyunuyla hem yaşıtlarına, hem de ebeveynlerine önemli mesajlar verdi.

Çocuk Tiyatrosundan Anlamlı Mesaj
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi 13-15 yaş arasındaki kursiyerler tarafından oluşturulan Tiyatro Ekibi, cumartesi günü Yücel Erdem Tiyatro salonunda izleyicisi ile buluştu. Seden Edgü Doğan tarafından yazılan ve Boran Gökçe tarafından sahneye konan “Bir Deniz Masalı” isimli müzikli çocuk oyununa, Silivri Belediyesi Kültür Merkezi kursiyerleri ve oyuncu aileleri katıldı. Ana teması deniz kirliliği olan oyun, bunun yanında birçok sosyal mesaj da içerdi. İki arkadaş balığın, tüm denizleri gezerek denizi kirletenleri aramasını konu alan oyunda, ikilinin yolculuk sırasında birçok değişik türde balıkla tanışarak, deniz kirliliğine ve diğer toplumsal sorunlara çözüm arayışlarını çocuksu bir dille gözler önüne seriyor.

Oyunun sonunda hazırladıkları döviz ve pankartlarla yetişkinleri daha duyarlı olmaları için uyarmayı ihmal etmeyen çocuklar, daha temiz bir dünya isteklerini sahneden bir kez daha dile getirdi.