Çocuklar Miras'a Kavuştu

Kısa sürede piyasada yerini bulan Gazeteci Yazar Ahmet Karayün'ün ilk kitabı 'Gizli Miras' büyük küçük her yaş gurubunun ilgisini çekmeye devam ediyor.

Çocuklar Miras'a Kavuştu

Büyükçekmece Ömer Gültekin Yavuz Selim İlköğretim Okulu öğrencileri Gizli Miras'ı okuyarak Ahmet Karayün'ü okullarına davet ettiler. Mini bir söyleşi yapan Gazeteci Yazar Ahmet Karayün iki yüz kadar minik öğrenciye kitabını imzaladı. Öğrencilere, “Miras her zaman para değildir. Bir söz, mirastır bazen” diyen Karayün, “Ne olursa olsun hayatta hiçbir zaman mücadele ruhunu kaybetmeyin. Yaşam bize gül bahçeleri vadetmiyor çoğu zaman, karşımıza çıkaracağı sorunlarla savaşmayı iyi bilmeliyiz. İntikam teması çerçevesinde ele aldığımız baba-oğul ilişkisini okuduğunuz ‘Gizli Miras’ anne ve babanıza iki kelimeden oluşan ‘Seni Seviyorum’ cümlesini sanki onları son görüşünüzmüş gibi içten, katıksız ve haykırarak söylemenizi istiyor” dedi.  Sorularıyla Karayün'ü köşeye sıkıştırmaya çalışan minikler, kitabın yanı sıra, Karayün'ün iş hayatı ve özel hayatı ile ilgilide sorular sordular. 

 

Heyecanları gözlerinden okunan minikler sık sık alkışlarıyla Karayün'ün sözünü kestiler. Kitabın konusunun yanısıra, ön sözüyle ilgili dahi sorular soran 5 ile 8. sınıf aralığındaki öğrenciler dikkatleriyle Karayün'ü kendilerine hayran bıraktılar. Karayün'e çiçek takdim eden Okul Müdürü Saffet Karayama ve Edebiyat Öğretmeni Kamile Altan, "Sayın Karayün'e öğrencilerimizi kırmayarak, okulumuza teşriflerinden dolayı teşekkür ediyoruz" dediler.