Çok konuşulan film vizyonda !

Sahneleri internette çok izlenen 'Ay Büyürken Uyuyamam' filmi vizyona girdi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Çok konuşulan film vizyonda !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şerif Gören’in yönettiği ve Ayça Bingöl, Hazal Kaya, Fırat Çelik ile Selin Şekerci’nin oynadığı ”Ay Büyürken Uyuyamam” filmi, dram sahneleriyle izleyicilerin ilgisini çekecek.

18 YIL SONRA BİR İLK

Necati Cumalı’nın aynı adlı öykü kitabından sinemaya uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda ise 18 yıldır kamera arkasına geçmeyen duayen yönetmen Şerif Gören oturuyor. Çekimleri Balıkeser’in Ayvalık ilçesinde tamamlanan filmin yapımcılığını ise yönetmenin oğlu Mehmet Gören üstleniyor.

Filmin, televizyon dizilerinden aşinası olduğumuz simalardan oluşan oyuncu kadrosu ise oldukça dikkat çekici: Ayça Bingöl, Hazal Kaya, Fırat Çelik, Cemal Hünal, Fırat Tanış...

”Uzaktan sakin ve huzur dolu, deniz kenarında bir Ege kasabası. Kasaba halkının yalnız bir anne ve 2 kızı üzerinde kurduğu mahalle baskısı. Hem güçlü hem de kurban bu üçlünün, çarkın dişlileri arasında kalmamak için verdikleri mücadele. Kasaba sakinlerinin rayından çıkmış ahlaki tutumları ve sosyal bir depreme doğru gidişleri. Kadın, erkek, cinsellik, din ve psikolojik çarpanları olan bir denkleme, ahlak ve ahlaksızlığa, namus ve namussuzluğa provakatif bir bakış açısı.”

FİLMİN KONUSU

Melek iki genç kızı ve kocası ile Ege’nin bir taşra kasabasında tatlıcı dükkanı işletmektedir. "Boyu kadar kızları" olmasına rağmen henüz gençliğini ve güzelliğini kaybetmemiş olan Melek’e bazen açıktan bazen gizliden bütün kasaba erkekleri tutkundur.

Yaşanan bir ‘rezalet’ sonrası kocasını evden kovan Melek’in üzerinde şimdi daha fazla göz, daha fazla baskı vardır...

1960’lar Türkiyesinde kasaba ve köylerin günlük akışını anlatan hikaye bu sefer cesur bir anlatım ile taşranın yatak odasına giriyor.