Colours Of Anatolia’nın Bir Rengi de Siz Olun

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi bünyesinde kurulan ve bir yıldır çalışmalarını aralıksız sürdüren Colours of Anatolia isimli dans grubu, gücüne güç katarak yoluna devam ediyor.

Colours Of Anatolia’nın Bir Rengi de Siz Olun
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın talimatlarıyla, Kültür Merkezi bünyesinde ‘Colours of Anatolia, Anadolu’nun renkleri’ konseptiyle kurulan halk oyunları topluluğu çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Dans eğitmenleri İmdat Töremen yönetiminde çalışmalarına devam eden, 7’den 77’ye toplam 350 kişiden oluşan halk dansları grubu, ortaya koydukları başarılı performanslarının ardından, bu başarılarını dünyaya tanıtmak adına birçok ülkeden davet aldı.

 

TÖREMEN; “ANADOLU MEDENİYETLERİNİN RENKLERİNİ YANSITIYORUZ”

Anadolu topraklarında yaşayan medeniyetlerin renklerini sahnede yansıttıklarını belirten Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Dans Eğitmeni İmdat Töremen; “Silivri Belediyesi Kültür Merkezimizin bünyesinde oluşturduğumuz Colours of Anatolia isimli halk oyunları topluluğumuzla birlikte bir yılı geçkin bir süredir çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dans grubumuzda Anadolu’nun tüm danslarından örnekler sunuyoruz. Bildiğimiz gibi Anadolu topraklarında birçok medeniyet yaşamış ve hala da yaşamaktadır. Bu medeniyetler de kendi gelenek ve göreneklerini, kendi zenginliklerini kültürümüze yansıtmışlardır. Tamamı amatör kursiyerlerimizden oluşan dans grubumuzla, Anadolu topraklarındaki 10 bin yıllık bu zenginliği, Silivri Belediyesi Colours of Anatolia ismiyle harekete geçirdik ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

 

BAŞKAN IŞIKLAR; “BİR İLKİ BAŞARDIK”

Colours of Anatolia’nın farklı kültür zenginliklerini bir mozaik halinde sahneye taşıdığını ifade eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Silivri Belediyesi olarak halkımıza zengin kültürümüzü tanıtmak, sevdirmek ve yaymak amacındayız. Bu yıl ki projede ilk olarak dört bölgemizin danslarını sahneye taşıdık. Bunu, yaşayan tüm medeniyetlerin müziğini, kostümünü ve otantik değerlerini günümüze uyarlayarak yaptık. Grubumuz son yıllarda Türkiye’de bu anlamda hiçbir belediyenin yapmadığı bu topluluğu oluşturarak, bir ilki başarmıştır” dedi.

Yeni eğitim döneminde toplamda 21 ayrı branşta, ücretsiz hizmet verecek olan Kültür Merkezi’nde kayıtlar devam ediyor.