Dünden Bugüne Silivri

Silivri ve İBB Bağımsız Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir Silivri'nin tarihini konu alan fotoğraf sergisini önceki gün ziyarete açtı. Silivri tarihi Yoğurthane binasında açılan sergi 1 ay boyunca ziyaretçilerini bekleyecek.

Dünden Bugüne Silivri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Kandemir’in 1932, 1987 ve 2013 yıllarında çekilen eski Silivri fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisi, duygulu anlara sahne oluyor. Yakınlarının fotoğraflarını sergide görenler ve eski Silivri fotoğraflarına yeniden erişebilme imkanı bulan Silivrililer sergiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Önceki gün açılışı yapılan fotoğraf sergisi Yılmaz Kandemir’in özel arşivinden derlendi. Sergi “Silivri’nin dününe ve bugününe aynı açıdan bakmak” ismini aldı. Serginin açılış törenine yoğun katılım oldu. "Silivri'nin Dününe ve Bugününe Aynı Açıdan Bakmak" adı verilen fotoğraf sergisinin açılışını, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, Ak Parti Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Metin Karakaş, CHP Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Abdullah Yıldırım, Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko ve Yılmaz Kandemir birlikte yaptı.

Kandemir’den tarihi hediye

Mektebim Okulları’nın sponsor olduğu fotoğraf sergisinde Kandemir; Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, AK Parti Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Metin Karakaş, CHP Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Abdullah Yıldırım ve Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko’ya 1935 yılında çekilen Silivri’nin eski fotoğraflarından hediye ederek, katılan ve destek veren herkese teşekkür etti.

Fotoğraf sergisinde aynı zamanda genç yaşta vefat eden Silivrililer, Silivri’nin Ünlüleri, Silivri’ye hizmet eden ve yaşamını yitirmiş olan oda başkanları, belediye başkanları, gazeteciler için de özel köşelere yer verildi.

Serginin onur konuğu Göksel oldu

4. kez Yılmaz Kandemir tarafından düzenlenen tarihi Silivri sergisi geçmişte de 1987 yılında “Silivri’nin dünü bugünü” ismiyle, 1993 yılında “Silivrimiz” ismiyle ve 2008 yılında “Bir zamanlar Silivri” ismiyle ziyaretçilere açılmıştı. Bu yıl 4. kez gerçekleştirilen serginin sürpriz konuğu ise Prof. Dr. Sibel Göksel oldu. 500 yıllık Silivrili bir ailenin gelini olan Kardiyoloji Uzmanı Profosör Sibel Göksel Silivri ile anılarını paylaşarak, “Silivri’ye gelin geldim ama Silivri’yi çok sevdim. Silivri yaşanılacak güzel bir ilçedir” dedi.

Kandemir’e eşi Meral Kandemir de bir sürpriz yaptı. Yılmaz Kandemir’in 1984 yılında eşine hediye ettiği fotoğrafı yanında kırmızı bir gül ile hediye eden Meral Kandemir’in bu sürprizi davetliler tarafından alkışlandı. Kandemir’i eşi, kızı ve yakınları açılışta yalnız bırakmadı.