'Düş' değil gerçek

Silivrililerin yakından tanıdığı tiyatrocu Ali Solmaz, Silivri'nin ilk resmi tiyatro ekibi 'Düşler Tiyatrosu Derneğini' kurarak yeni tiyatrocular yetiştiriyor.

'Düş' değil gerçek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’de uzun yıllar belediye tiyatrosunda eğitmenlik yapan Ali Solmaz, geçtiğimiz ay Silivri’nin ilk resmi tiyatro derneğini kurarak, yeni tiyatrocular yetiştiriyor. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu’nun konferans salonunda eğitimlerine devam eden Düşler Tiyatrosu ekibi, bu yıl sürpriz üç tiyatro oyunu ile kendinden epey söz ettirecek.

80 KİŞİLİK DEV KADRO İLE

Silivri’de Tiyatro sanatını daha çok sevdirmek ve geliştirmek için dernek kurduklarını söyleyen Solmaz, “Bizler yıllardan beri Silivri’ye hizmet ediyoruz. 100 kişilik dev kadromuzla Silivri’de bir ilki gerçekleştirerek, Silivri’nin ilk resmi tiyatrosunu olan ‘Düşler Tiyatrosu’ adında bir dernek açmaya karar verdik” dedi.

İMKANLAR KISITLI İŞLER BÜYÜK!

Silivri gibi gelişmekte olan bir yerin en büyük eksikliğinin bir tiyatro salonunun olmaması diyen Ali Solmaz, “Biz grup olarak çok kalabalığız. Sadece Silivri’den değil, İstanbul’un çeşitli ilçelerinden buraya eğitim için gelen öğrencilerimiz var. Kısıtlı imkanlarla büyük işler yapıyoruz. Silivri’de birçok salona başvurduk ama bizleri geri çevirdiler. En son Hasan Özvarnalı İlk Öğretim okulunun yönetimi ile konuştuk. Sağ olsunlar onlar bize idare edebileceğimiz bu konferans salonunu verdiler. Bizler ‘Düşler Tiyatrosu Derneği’ olarak, kısıtlı imkanlar dahilinde çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl oynadığımız Çanakkale oyunu İstanbul’da büyük ses getirdi. Sadece Silivri’de değil, İstanbul’un birçok ilçesinde bu oyunu oynadık. Ancak gel gelelim ki çalıştığımız salona bir bakın” diyerek yöneticilere sitem etti.

DESTEK BEKLİYORUZ

Silivrili İşadamlarından ve Silivri Belediyesi’nden destek istediklerini söyleyen Solmaz, “Biz Silivri için önemli bir derneğiniz. Silivri’nin adını her yerde duyurmaya çalışıyoruz. Ama eksiklerimiz var. Dernek binamızda ufak bir eğitim için sahne kurduk. Eksiklerimiz var. Sandalyelerimiz eksik. Masalarımız eksik. Bizler aramızda bir şeyler toplayarak eksiklerimizi gidermeye çalışıyoruz ama yetmiyor. Bu yüzden Silivrili yöneticilerden ve Silivri İşadamları Derneğinden destek bekliyoruz. Eğitimcilerimizden destek bekliyoruz” dedi.

ULAŞIM SORUNU YÜZÜNDEN GELEMİYORLAR

 

Silivri’nin Kavaklı mahallesinden 15 kişinin eğitim için gelmek istediklerini belirten Solmaz, “Onlarda bizimle birlikte çalışmak istiyorlar. Ancak ulaşım imkanı olmadığı için gelemiyorlar. Onlar bize katılmak istiyor. Bizimle birlikte oyunlar oynamak istiyor ancak imkanlarımız buna el vermiyor. Bununla ilgili destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.