Elit Dans'tan Uluslararası Başarı

Silivri Belediyesi Elit Dans Gençlik ve Spor Kulübü, Romanya Piteşti'de gerçekleştirilen Scoala Populara De Arte Şı Meserii Dans Okulu ve Piteşti Belediyesinin Düzenlemiş Olduğu Uluslararası Dans Festivalinde büyük başarı elde etti.

Elit Dans'tan Uluslararası Başarı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

08 Haziran 2018 Cuma günü başlayan ve Cumartesi günü akşamı sona eren etkinliklerde ekibimiz toplamda 48 ekip ile yarıştı. Festival sonunda kendi kategorisinde en iyi başarıyı göstererek, Tüm Ekipler arası Koreografi ve Kıyafet-Kostüm değerlendirmesinde de en iyi dereceyi alarak iki dalda birinci, Romanya genelinden katılan ekipler arasında da en iyi performans sergileyen ekip olarak seçilmiş, büyük ödülünde sahibi oldu.

48 ekip ve 600 dansçının ayrı ayrı kategorilerdeki performansları, Piteşti şehrinin merkezine kurulan platformda sahnelendi. Silivri Belediyesi Elit Dans GSK’ nın organizasyonun gerçekleşmesinde büyük katkısı olan ve sürecin gerçekleşmesini sağlayan Edirne Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Erhan Pekkan ve Yönetim Kurulu üyesi Nedim Dönmez ile Silivri Bulgaristan Göçmenleri Derneği Başkanı Taner Şafak’ ta etkinlikte Silivrili ekibi yalnız bırakmayan isimlerden oldu.

Elit Dans Gsk ‘nın Antrenörü Deniz Sarı “Böyle uluslararası dans festivalinde bulunmak ve ülkemizi temsil etmek çok gurur vericiydi. Dansçılarımızı göstermiş oldukları başarılı performanstan dolayı kutluyorum. Silivri’mize yeni başarılar getirmenin büyük mutluluğu içerisindeyim. Burada Türkiye’yi kıyafetinden müziklerine, lokumundan baklavasına, el işlemeli tahta ve porselen ürünlerine kadar birçok şekilde zengin kültürümüzü tanıtmaya çalıştık. Bu süreçte en başından bu yana canla başla uğraşan ve organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan Edirne Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Erhan Pekkan ve Yönetim Kurulu üyesi Nedim Dönmez ile Silivri Bulgaristan Göçmenleri Derneği Başkanı Taner Şafak’ a şükran borçluyuz. Ayrıca Silivri Belediyesi Başkanımız Özcan Işıklar’ın bize kültürel değerlerimizi tanıtma ve sahneleme fırsatını verdiği için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Belediye Başkan Yardımcısı Emine Tarin’e ve Kültür Merkezi Müdürümüz Meral Hanıma maddi ve manevi süreçlerimizde Tüm desteklerinden dolayı tekrar tekrar teşekkür ederim. Bu yıl geçmiş aylardaki bir dans ekibinin talihsiz firar olayı yüzünden vizelerle ilgili yaşadığımız ciddi zorluklar ve tüm sorunlara rağmen, yılmadan üstesinden gelme gayreti gösteren, zaman zaman kurumlarıyla, işyerleriyle ve okulları ile sıkıntı yaşayan oyuncularımıza da mücadelelerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Başarı Fedakârlık ister. Başarı İnanç ister ve biz bu organizasyon için son haftaya son güne kadar her şeyimizle hiç vazgeçmeden mücadelemizi gösterdik ve sonucunu da 2 kupayla taçlandırdık, Silivri’mize yeni başarılar ve kupalarımız hayırlı uğurlu olsun! Son Olarak Anadolu Vatan Trakya Can SİLİVRİ’ ye CANIMIZ KURBAN diyerek bu organizasyonda arka planda canla başla çalışan ve emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyorum”dedi.