Emine Toprak Mardin'de

Fotoğraf sanatçısı ve ressam Emine Toprak 'Portreler' isimli kişisel sergisini Mardin'de açtı.

Emine Toprak Mardin'de

Toprak 32 portreden oluşan “Portreler” adlı resim sergisini Mardin Müzesinde açtı.Sergi açılışını Mardin Valisi Dr.Ahmet Cengiz, Mardin Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Saliba Özmen ve Müze Müdürü Nihat Erdoğan yaptı.

Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Mardin sanatın tarihi doku ile hayat bulabileceği ender kentler arasında ilk sıralarda yer aldığına dikkat çekerek, sanatı ve sanatçıları önemsediklerini söyledi. Sergilenen portreleri tek tek inceleyen Vali Cengiz,   Ressam Emine Toprak’tan portreler hakkında bilgi aldı. Resimleri çok beğendiğini ifade eden Vali Cengiz “Resim sergisindeki çalışmalar sabrın, itinanın ürünü. Son derece güzel ve anlamlı portreler. Resim sergisine ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duydum. Ressam Emine Hanımı tebrik ediyorum” dedi. 

Ressam Emine Toprak, Mardin’in tarihi dokusu ve kültürel değerlerine sanat ruhu katmayı amaçladığını, Anadolu’nun farklı yörelerinden insan portrelerini, Mardin’in renkleriyle buluşturmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Toprak” Bir sanatçının, eserlerini sergilemesi, bir annenin evladını eğitip büyütmesi ve ayakları üzerinde durmasını sağlaması gibi bir duygu veriyor. Benim için her tablo, her portre bir evlat gibi, bir can gibi geliyor. Mardin’de sergi açmama destek olan herkese ve özellikle sergime verdiği destekten dolayı Silivri Belediye Başkanımız Sayın Özcan Işıklar'a teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca sergi açılışımıza katılan ve yakın ilgi gösteren Mardin Valisi Sayın Dr. Ahmet Cengiz’e, Metropolit Saliba Özmen ve Müze Müdürü Nihat Erdoğan’a teşekkür ederim.Yolu Mardin'den geçen sanatseverleri sergime bekliyorum” şeklinde konuştu. Resim Sergisi,11 Eylül tarihine kadar açık kalacak
Kaynak:Mardin Haber