Erdem 'İslam Dini Eşitlik Dinidir!'

Gazeteci- Yazar Eren Erdem, Silivri Belediyesi Söyleşi Günleri kapsamında son dönemlerde adından sıkça söz ettiren 'Devrim Ayetleri' kitabı üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.

Erdem 'İslam Dini Eşitlik Dinidir!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazeteci- Yazar Eren Erdem, Silivri Belediyesi Söyleşi Günleri kapsamında son dönemlerde adından sıkça söz ettiren “Devrim Ayetleri” kitabı üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.

 

Silivri Belediyesi’nin Kasım Ayı Söyleşi Günleri kapsamındaki ilk konuğu Gazeteci- Yazar Eren Erdem oldu. Sergi ve Nikâh Salonu’nda gerçekleşen programda Devrim Ayetleri; “Egemenlerin İslam’ı değil, ezilenlerin İslam’ı” konulu söyleşisi ile farklı birçok konuya değinen Erdem, İslam dininde eşitlik konusuna vurgu yaptı.

 

“PAYLAŞTIĞIM HADİSİ ŞERİF YÜZÜNDEN HAKKIMDA DAVA AÇILDI”

Gazeteci- Yazar Eren Erdem konuşmasına İslam kavramını tanımlayarak başladı. Toplumdaki genel dindarlık anlayışına karşı eleştirilerde bulunan Erdem, Hz. Muhammed’in hadislerinden örnekler verdiği konuşmasında şunları söyledi; “İnanç hürriyetinden bahsediyoruz, insan istediği şeye inanabilir ve devletin buna müdahale etme hakkı yoktur. Ben kendi inancım gereği Hz. Peygamberimizin bir hadisi şerifini paylaştım. Hadisi şerifte şunu söylüyordu; ‘Bir kimse devlet yönetimine gelirse, hangi kademeye gelirse gelsin başbakanda olabilir, en alt düzeyde bir memurda olabilir. Devletin imkânlarıyla en fazla bir ev edinebilir. Devletin imkânlarıyla bundan fazlasını edinen için hain ve hırsızdır’ diyor. Ben bunları yazdım demiyorum, bu bir hadis-i şerif.  Ben başbakan devlet yönetimine gelmeden önce neyi vardı, geldikten sonra neyi oldu diye sorma hakkına sahibim. Bu yazımdan sonra dava açıldı, hâkimin karşısına çıktık, hakim “başbakana alenen hakaret etmişsin” dedi. Ben kendisine tekrar bu sözler bana ait değil Peygamber efendimize ait dedim ama konu başbakan olunca tabi davayı kaybettim.”

 

“İSLAM EŞİTLİKTİR”

Gerçekleştirdiği söyleşisinde İslam dininin eşitlik dini olduğu belirten Erdem, Kâbe’de herkesin tek tip giyinmesinin nedeninin bu olduğunu belirterek, ziynet eşyası takılmasının yasak olmasının nedeninin de bu olduğunun altını çizdi. Erdem, Hz. Peygamber’in eskiden zenginlerin ayrı yoksulların ayrı yaptığı Hac görevini ortadan kaldırarak, herkesin eşit olduğu bir sistemi getirdiğini anlattı. İki saati aşkın süren söyleşinin sonunda Eren Erdem Silivrililer için Devrim Ayetleri isimli kitabını imzaladı. Silivri Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Ömer Sebahattin Çetin, Erdem’e katıldığı için teşekkür ederek hediyeler takdim etti.

 

EREN ERDEM KİMDİR?

Eren Erdem İstanbul Fatih’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra üniversite hayatına başladı. Üniversiteyi yarıda bırakmak zorunda kalan erdem, 2000’li yılların başında Türkiye’de tartışılmaya başlayan “Kur’an odaklı İslam” düşüncesinin toplumsal tartışmalara dahil olması adına çalışmalar yaptı. Kurduğu “internet forum” siteleri üzerinden, “Kur’an ve Akıl Sempozyumu” gibi çalışmalar yaptı. 2008 yılında yaptığı araştırmaları kitaplaştırdı. İran’ın ve ekseriyetle 3. dünyanın ezilenlerinin önemli bir simgesine dönüşen Dr. Ali Şeriati’nin ilk olarak dile getirdiği “Abdestli Kapitalizm” kavramını kitaplaştırdı ve toplam 7 kitap yazdı. Aydınlık Gazetesi’nde yazarlık yapmaya devam eden Eren Erdem’in başlıca kitapları;

- Gayya Karanlığından Kur’an Aydınlığına

- Abdestli Kapitalizm

- Nurjuvazi

- İslam ve Kapitalizm

- Selman-ı Pak

- Şeytan Evliyaları

- Riya Tabirleri