Fetih 1453, 17 Şubat'da vizyona giriyor

Bugüne kadar çekilmiş en yüksek bütçeli yerli sinema filmi olma özelliği taşıyan Fetih 1453, 17 Şubat'da vizyona giriyor

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Fetih 1453, 17 Şubat'da vizyona giriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul'un dillere destan fetih öyküsünü konu alan "Fetih 1453" filmi için geri sayım başladı. Vizyon tarihi 7 Şubat 2012 olarak belirlenen filmin fragmanı ise dün görücüye çıktı. Fragman, kısa sürede on binlerce defa tıklandı.

Yapımcı Faruk Aksoy'un yönetmen koltuğuna da oturduğu ve Türk sinemasının en pahalı filmlerinden biri olarak görülen Fetih 1453'ün ilk görüntüleri izleyenleri adeta mest etti.

Özellikle görsel efektler olarak bir Türk filmi için oldukça tatmin edici gözüken film, yapımı için harcanan parayla adından oldukça söz ettirecek gibi gözüküyor.

Film 1451 yılında Fatih Sultan Mehmet'in fetih planlarını yaptığı andan itibaren başlıyor. Filmde Molla Gürani, yani Fatih’i yetiştiren üstadı ve Fatih Sultan Mehmet'in çocukken aldığı eğitim süreçleri de yer alıyor. Gerçek oyuncuların yer aldığı filmde 3 boyutlu animasyonlar da olacak.

17 milyon dolarlık dev bütçesiyle Yeşilçam'ın en pahalı filmi olan 'Fetih 1453'te bir de ilk gerçekleşecek. Sinema severler Filmde Ulubatlı Hasan'ı canlandıran İbrahim Çelikkol ile İstanbul'un son savunucusu Guistiniani'yi oynayan Cengiz Coşkun'un kılıçlı mücadelesini tam 5 dakika kesintisiz izleyecek.