Gençlerin artık bir 'Motto'su var

Aylık gençlik dergisi 'Genç Motto' teknolojiden girişimciliğe, kültür-sanattan mizaha, spordan sağlığa birçok konuda liseli ve üniversiteli gençlerin arkadaşı olmak için yayın hayatına başladı.

Gençlerin artık bir 'Motto'su var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aylık gençlik dergisi “Genç Motto” teknolojiden girişimciliğe, kültür-sanattan mizaha, spordan sağlığa birçok konuda liseli ve üniversiteli gençlerin arkadaşı olmak için yayın hayatına başladı.

Albayrak Medya çatısı altında liseli ve üniversiteli gençlere yönelik hazırlanan Genç Motto Dergisi’nin ilk sayısı ekim ayı itibarıyla raflarda yerini alıyor. Günümüz dünyasında dinç olarak tanımlanan bu kuşağın bu kadar araştırıldığı, farklı harf ya da sembollerle isimlendirildiği, anlaşılmaya çalışıldığı dönemde Genç Motto bu kitlenin arkadaşı ve mottosu olabilmek için yola çıktı.

Albayrak Medya Satış Pazarlama Genel Müdürü Abdullah Hanönü, “Genç Motto Dergisi üç dört yıl öncesine uzanan bir hayalin, aylardır devam eden bir doğum sancısının tezahürü. Lise ve üniversite sıralarında derslerden derslere, sınavlardan sınavlara koştururken gençlerin çantalarında, sıralarında, odalarında, kitaplığında her daim çıkarıp okuyabileceği, nefeslenebileceği, bilgilenebileceği, düşünüp tartışabileceği bir dergi olacak” dedi.

Genç girişimciler ve dünyayı değiştirmek isteyenler bu dergide buluşuyor

Genel Yayın yönetmenliğini üstlenen Osman Turhan, “İlk sayımızda okurlarımızla tanışmayı hedefleyerek ‘Selam Dünyalı Biz Genciz’ kapağıyla çıkıyoruz. Lise-üniversite gençliğinin hedeflediği dergide her ay teknoloji, girişimcilik, kişisel gelişim, sinema, teknoloji, sağlık, rehberlik, seyahat, mizah yazıları, çizgi roman, karikatür, zekâ soruları, spor gibi gençlerin ilgisini çekecek pek çok konuya yer veriyoruz. Gençlerin birçok yönleriyle hayalleriyle, başarıları ve başarısızlıklarıyla, yeni nesil mizah anlayışları, ilginç fikirleriyle kısaca dünyayı algılama biçimleriyle kendilerini rahatça ifade edebildikleri yeni sayılar planladık. Ayrıca müzakere gruplarımız olacak birebir genç arkadaşlarla fikir alışverişi yaparak güçlü bir sinerji oluşturmak istiyoruz. Bu anlamda lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan ayrı bir yayın kurulumuz da var. İlerleyen sayılarımızda gençlere daha fazla söz vererek gençlerin kendilerini rahatça ifade edebilecekleri bir dergi olmayı arzu ediyoruz” dedi.

Derginin yayın editörlüklerini Mustafa Baltacı, Mehmet Demirhan ve Tuğba Coşkuner üstleniyor. Özgün ve iddialı içeriklerle yayın hayatına başlayan derginin ilk sayısında Genç İHA’lar, genç girişimcilerin gözünün üzerinde olduğu yeşil enerji, dağcılığın detayları, gençlerin modası, uyku hakkında merak edilenler, bisiklet yolculuğu için tavsiyeler, iş ve okul hayatını kolaylaştıracak mobil uygulamalar ve selfienin kuralları gibi birbirinden ilginç konular yer alıyor.

“Hasbelkader” çizgi roman, her ay farkı bir hikâyeyle karşımıza çıkmayı vadediyor. “Sağlam Kafa” köşesinde ise sağlık hakkında her şey gençlerle buluşuyor. Zekâ oyunları ve çeşitli bulmacalarla keyifli hale gelen derginin “Sizden Gelenler” köşesi de gençlerin sesi olmayı hedefliyor.