Kültür merkezi 'yeni yıl' etkinliği yapıyor

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi tarafından tertip edilen Yeni Yıl etkinliği gösterileri şu saatlerde Mega Saray Düğün Salonunda devam ediyor.

Kültür merkezi 'yeni yıl' etkinliği yapıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

at 16.00 da Sergi açılışıyla başlayan etkinlik Silivri Belediye Başkanı Özcan ışıkların konuşması ile devam etti.Işıklar “Kültür ve sanatla Silivri’yi buluşturmaya devam ediyoruz.Bu konuda bize sonuna kadar destek veren halkımızı burada gördüğüm için çok mutluyum.emeklerin boşa geçmediğinin göstergesidir burada ki kalabalık hepinize tek tek teşekkür ederim”dedi.Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Elif Bilici,Kültür merkezi sorumlusu Ayfer köylü ,Kültür Merkezi öğretmenleri ve çalışanlarını sahneye davet eden Başkan Işıklar yeni yıl pastasını hep birlikte kestiler.

SERGİLER İLGİ İLE GEZİLDİ

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi bünyesinde eğitim veren tüm branşların katıldığı eğlencede yetişkin resim, çocuk resim, fotoğrafçılık, ahşap-seramik-cam boyama, vitray-mozaik, hat, ahşap rölyef ürünlerinin sergilendiği stantlar ziyaretçi akınına uğradı. Sergiler içerisinde ise kumaş ebrusu büyük ilgi gördü. İstanbul’da birkaç kurumda yapılan kumaş ebrusunun nasıl yapıldığını öğrenmek isteyen davetliler sergi önünde sıraya girdiler.

Ayrıca Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Takı Tasarım Kursiyerleri yaptıkları çalışmaları mini bir defile ile sergileyerek büyük beğeni topladılar.

 

KÜLTÜR MERKEZİ KURSİYERLERİ MAHARETLERİNİ SERGİLEDİ

Eğlence boyunca Silivri Belediyesi Kültür Merkezi kursiyerleri birbirinden güzel etkinlikleri ile izleyenlerden büyük alkış aldı. Gitar öğrencilerinin dinletisi ile başlayan program muhteşem Arjantin tango gösterisi ile devam etti. Büyük beğeni toplayan dans gösterisinin ardından sahne alan 7’den 70’e yaş grubu ile keman kursiyerleri birbirinden eğlenceli parçalar ile izleyenlerden tam not aldı. Keman kursiyerlerinin ardından sahne alan bale kursiyerleri kostümler ve sergiledikleri bale gösterisi ile izleyenlere eğlenceli dakikalar yaşattılar. İzleyenler miniklerin gösterisini ayakta alkışladı.

 

MÜZİK DOLU BİR GECE YAŞANDI

Bale kursiyerlerinin ardından birbirinden güzel şarkılarla sahneye gelen Türk Halk Müziği Topluluğu seslendirdikleri türkülerle dinleyenlerin kulaklarının pasını sildi. Türk halk müziğinin ardından sahne alan Ud Kursu eğitmeni Ensar Tunç ve ud kursiyerleri Türk müziğinin birbirinden güzel örneklerini seslendirdiler. Gecenin sonunda Türk Sanat Müziği Kursiyerleri ve bağlama öğrencilerinin sergilediği performanslar ise izleyenlerden tam not aldı. Gecede ayrıca yetişkin ve çocuk resim kursu ile fotoğrafçılık kursu öğrencilerinin eserlerinden oluşan sergiler düzenlendi,.

 

ROMAN DANSI VE KINA GECESİ BÜYÜLEDİ

Gecede sahne alan modern halk dansları ve tiyatro topluluğunun ortaklaşa hazırladığı tiyatral dans gösterisi büyük beğeni topladı. Bir Trakya düğününün canlandırıldığı gösteride tiyatro oyuncularının performansları göz doldururken, Modern Halk Dansı kursiyerlerinin roman dansı ise izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Gösterinin sonunda davetliler kendilerini dans pistine atarak eğlendiler.

 

SÜPRİZ HEDİYELER SAHİPLERİNİ BULDU

Gecenin sonunda yapılan çekiliş ile talihliler birbirinden güzel hediyelerin sahibi oldular. Çekilen kura ile talihliler Acer marka dizüstü bilgisayar, elektrik süpürgesi, tost makinesi, Volume Up Organizasyon tarafından Hilton Otel’de düzenlenen Suat Ateşdağlı ve Demet Akalın’lı bir yılbaşı gecesi, 10 talihli Özel Silivri Anadolu Hastanesi’nden ücretsiz muayene, 3 talihli Özel Silivri Hayat Hastanesi’nden ücretsiz chek-up, Özel Silivri Kolan Hastanesi’nden ise 5 talihli göz, 5 talihli diş muayenesi kazandı. Ayrıca Silivri Belediyesi Kültür Merkezi kursiyerleri tarafından getirilen, takı tasarım kursiyerlerinin el emeği göz nuru yaptıkları takılar davetlilere hediye edildi. Program hediyelerin dağıtılması ile son buldu.