'Lucy' ve 4 yeni film vizyonda

Sinemalarda bu hafta 4 yabancı 1 yerli film vizyonda.

'Lucy' ve 4 yeni film vizyonda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sinemalarda bu hafta 4 yabancı 1 yerli film vizyonda.

LUCY
Tayvan'ın başkenti Taipei'nin suça batmış yeraltı dünyası sokak çeteleri, mafya ve işbirlikçi polisler tarafından yönetilirken en aktif ticaret uyuşturucu ağı üzerinden yürütülür. Lucy, bu tehlikeli uyuşturucu şebekesinde, belalı bir çete için kurye olarak çalışmak zorunda kalan genç bir kadındır. Bir gün bir teslimat öncesinde taşıması için vücudunun içine yerleştirilen uyuşturucu, beklenmedik bir şekilde Lucy'nin vücuduna nüfuz edip kanına karışmaya başlayınca mucizevi bir durumla yüzleşir. Lucy'in damarlarında dolaşan kimyasallar, ona insanüstü yetenekler kazandırmıştır! Artık akıl okuma, telekinezi ve acıyı hissetmeme gibi güçlere sahip olan genç kadın acımasız bir savaşçıya dönüşecektir. Ünlü Fransız sinemacı Luc Besson'un senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı filmin başrolünde Scarlett Johansson bulunuyor.

 

KAYIP KARINCALAR VADİSİ
Sessiz ve huzurlu bir ormanda yapılan leziz piknik, ani bir fırtına nedeniyle yarıda bırakılır. Piknik masasından geri kalanlar ise ormanın küçük sakinlerinden karıncalara kalır. Ancak söz konusu karıncalar iki farklı gruptan oluşmaktadır ve bu yiyecekler için birbirleriyle kıyasıya rekabet etmek zorundadırlar. İki rakip karınca grubu arasında başlayan savaş, kırmızı ve siyah karıncaları ikiye bölecek ve ortaya çıkan genç bir böcek, kırmızı karıncaların eline düşen küçük siyah karıncayı kurtarmaya çalışacaktır. Hélène Giraud ve Thomas Szabo'nun yazıp yönettiği Fransız yapımı animasyon, izleyicisiyle 3D formatında buluşuyor.

 

LİSELİ POLİSLER 2
Lisede yürüttükleri başarılı operasyonun ardından bir kez daha bir araya gelen polis memurları Schmidt ve Jenko aynı gizli görev tanımıyla bu kez üniversite yollarını tutar. Yerel bir üniversiteye kayıt olan ikilinin aralarındaki ilişki de son görevlerinden bu yana ilerlemiştir. Ancak Jenko, okulun futbol takımında ruh eşini bulduğunda, Schmidt ise bir tiyatro topluluğuna üye olduğunda hem görev hem de partnerlikleri bir kez daha sorgulamaya başlarlar. Bu süreç bir nevi büyüme sancılarından geçtikleri, olgunlaşıp birlikte başarıp başaramayacaklarını test edecekleri bir sınava dönüşür. İki genç polisin maceralarına odaklanan serinin ikinci filminin de başrollerinde bir kez daha Channing Tatum ve Jonah Hill bulunurken yönetmen koltuğunda Phil Lord ve Chris Miller'ı görüyoruz.


 

CEZA
Okuduğu okulda popüler bir genç olan Levent, en yakın arkadaşı Cem ile birlikte hafta sonunu geçirmek için bir plan kurar. Buna göre hafta sonu kız arkadaşlarını da yanlarına alıp sınırları zorlayan bir parti yapacaklardır ve bunun için zengin bir ailenin oğlu olan Selim'i kullanmaya karar verirler. Saf bir genç olan Selim'e ailesinin yazlığını ayarlaması durumunda onun için Müge'yi getireceklerini söylerler. Selim, Şile'deki yazlıklarını ayarlar ve kredi kartını Cem'e teslim eder. Levent, Filiz'i; Cem de Arzu'yu yanında götürür. Selim ise Müge ile birlikte olacaktır. Grup, gece normal başlasa da alkol ve uyuşturucunun etkisiyle kontrolü kaybedip gecenin beklenmedik şekilde ilerlemesine tanık olur. Burak Donay'ın yönetmenliğini yaptığı macera türündeki gençlik filminin oyuncu kadrosunda Deniz Gönen Türkcan, Ebru Şancı, Kaan Oruçoğlu, Murat Yatman ve Tuğçe Koçak gibi isimler yer alıyor.

 

HAFTA SONU
Russell, bir cuma akşamı arkadaşlarıyla buluştuğu ev partisinden çıkıp tek başına bir bara gider. Geceyi burada geçirir ve tam eve dönmek üzereyken Glen'le tanışır. Glen ve Russell karşılıklı bakışma oyununa tutulurlar ve gecenin sonunda da kendilerini Russell'ın evinde bulurlar. İkisi de başlangıçta yaşadıklarını tek gecelik bir ilişki olarak görür, ancak ertesi sabah ayrılmalarının üzerinden gün boyu birbirlerini düşünmeye devam ederler. Neticede tekrar bir araya geldiklerindeyse onları ilişkiler, anılar, korkular üzerine konuşacakları, barlara ve yatak odalarına taşınacak bir hafta sonu beklemektedir. Bir rastlantıyla başlayan bu hafta sonu, hayatlarını tamamen değiştirecektir. Bol ödüllü filmin yönetmen koltuğunda ikinci uzun metrajıyla Andrew Haigh bulunurken başrolleri Tom Cullen ve Chris New paylaşıyor.