Nazım Hikmet Ran anıldı

Silivri Belediyesi Ünlü Şair Nazım Hikmet Ran'ın 48. ölüm yıldönümünde düzenlediği anma programıyla Silivrili Nazım severleri bir araya getirdi. Başkan Işıklar gecede, ilçe sahiline Nazım'ın heykelinin dikileceğini müjdeledi.

Nazım Hikmet Ran anıldı

Nazım Hikmet Ran, 48. ölüm yıldönümünde Silivri’de düzenlenen programla anıldı. Silivri Belediyesi ve Eğitim Sen Silivri Temsilciliği ortaklığında düzenlenen programda Nazım, şiir ve türkülerle anıldı. Güzel ve keyifli bir coşkunun yaşandığı programa; Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Eğitim Sen Silivri Şube Temsilcisi Caner Erdoğan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, muhtarlar, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş ve eğitimci katıldı.

IŞIKLAR: “YAŞADIĞIMIZ BU DÖNEMDE O’NU DAHA İYİ ANLIYORUZ”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, gecede yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Değerli ilçe başkanım, değerli meclis üyesi arkadaşlarım, sivil toplum örgütlerinin değerli temsilcileri, değerli Silivrililer. Bu akşam Nazım’ı Anma geleneğinin üçüncüsünü sürdürüyoruz. 48. Ölüm yıldönümünde Nazım’ın bütün dünyaya küresel anlamda, bugünkü deyimiyle bu yerküreye bıraktığı çok önemli izler var. Bunları zaman zaman çeşitli yazılarda, çeşitli şiirlerde, kitaplarda okuyoruz. Değerli hemşerilerim Nazım’ın bizim kültürümüze, bizim edebiyatımıza getirdiğinin yanında bütün dünyada özgürlük şarkılarına dönüşmüş türkülerini, yıllardır söylenegelen şiirlerini sanırım bu son zamanlarda daha iyi anlıyoruz. Yıllardır Türkiye hasretiyle yanıp söyledikleri, ülkemizin bu topraklarının özgürlüğün, kardeşliğin, barışın, umudun özgürce elini kolunu sallayarak dolaşacağı gün yakındır dediği günü umutla ve özlemle bekliyoruz. O bir zaman vermedi bir tarifte bulunmadı, bir yıl tanımı yapmadı. O yakın belki de yarından da yakın, belki de çok daha ötede ama bu umudu taşıdığımız sürece ben inanıyorum çok daha yakında. Biz, Nazım gibi bir dahi olamayız. O’nun yarattıklarını, onun dünyaya verdiklerini veremeyebiliriz ama çevremizde bir ışık yakarak, kendi yüreğimizle ve vicdanımızla, bilmek acıyı arttırır inancıyla harekete geçersek o zaman sanıyorum ki, çevremize en azından onun kadar katkı yapmış olacağız.”

“NAZIM’IN HEYKELİNİ DİKECEĞİZ”

Işıklar, konuşmasına şu sözlerle devam etti; “Ben onun bugüne kadar söylediklerini anlayanları, onu sevenleri gerçekten çok seviyorum, onu sevmeyenleri sadece seviyorum. Bu gecenin bir gelenek haline geleceğini söylemiştim, değerli arkadaşım Caner ve onun Yönetim Kurulu Üyeleri ile bütün Silivri Temsilciliğine katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu geleneğin artan bir heyecanla ve coşkuyla sürmesini temenni ediyorum. Bu geleneğin sürmesi için yapılan katkılar bizim için çok önemli. Nazım’ın yargılandığı yer şu sahilin az açıkları. O kurmaca, düzmece bir hukuk düzeninin içerisinde, bir gemiye konmuş ve burada yargılanmış, mahkûm edilmiş. O’nun anısına bu sahillerin karşısında düzenlediğimiz bir noktaya onun heykelini koyarak, o hukuksuzluk düzenini, o günkü yanlışlığı vurgulayacağız ve bunu anlatma fırsatı bulacağız. Gelecek yıl bu gece umarım heykelin açılışını yaptıktan sonra bu şenliği düzenlemiş oluruz.”

EĞİTİM SEN’Lİ ÖĞRETMENLER ŞİİR VE TÜRKÜLERİYLE MEST ETTİ

Gecenin sonunda Eğitim Sen Silivri Temsilciliğine bağlı öğretmenler, Nazım Hikmet Ran’ı anlatan şiir ve türküleriyle eşsiz bir konser verdi. Silivri sahili, izleyenlerin de eşlik ettiği şarkılarla yankılanırken, İbrahim Orçin’in solistlik yaptığı grubun söylediği Haziran’da Ölmek Zor ve Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar isimli şarkılar büyük alkış aldı. Başkan Işıklar programın sonunda, Eğitim Sen Silivri Şube Temsilcisi Caner Erdoğan’a çiçek takdim ederek katkıları için teşekkür etti