Ortaköy Börek Festivali 7 Mayıs'ta

Silivrili kadınların birbirinden lezzetli böreklerini yarıştırdıkları, Silivri Belediyesi Ortaköy Börek Festivali 7 Mayıs'ta yapılacak.

Ortaköy Börek Festivali 7 Mayıs'ta
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi, bu yıl 8.’si yapılacak Ortaköy Börek Festivali için tüm hazırlıklarını tamamladı. Silivrili kadınların birbirinden lezzetli böreklerini yarıştırdıkları festivalde bu yıl da tepsiler dostluk için açılacak.

Mübadiller arası gönül köprüsü

Festival kapsamında Büyük Mübadele Derneği’nin, Türk-Yunan Nüfus Mübadelesinin 94. Yıldönümü kutlamaları da gerçekleşecek. Yunanistan’dan gelecek konukların da yer alacağı festivalde, Mübadele Derneği’nin halk oyunları gösterisi ve Mübadele Vakfı üyelerinin koro konseri sahnelenerek, kültürler arası diyalog yaşanacak.

Her katılımcıya küçük ev aleti hediye edilecek

8.Ortaköy Börek Festivali’nde En İyi Börek Yarışması gerçekleştirilecek. En lezzetli böreği yapan ilk üç tepsinin belirleneceği yarışmada dereceye giren birinciye 1000 TL, ikinciye 500 TL, üçüncüye 250 TL hediye çeki armağan edilecek. Katılan tüm yarışmacılara küçük ev aletleri hediye edilecek.

Özgün Silivrililerle buluşacak

Festival 10.00’da böreklerin teslim edilmesiyle başlayacak. Jüri değerlendirmeleriyle devam edecek festivalin sahne programında ise halk oyunu gösterileri ve koro konseri yer alacak. Gecenin finalinde ise Özgün Silivrililerle buluşarak, en sevilen şarkılarını Ortaköy’de seslendirecek.

Ücretsiz araç kaldırılacak

7 Mayıs Pazar Günü 15.00’ten itibaren Ortaköy Börek Festivali için Özel İdare İş Merkezi önünden ücretsiz araçlar kaldırılacak.

ORTAKÖY BÖREK FESTİVALİ PROGRAMI

10.00 – 15.00 / Börek Kabulü

15.00 / Jüri Değerlendirme Başlangıcı

17.30 / Börek İkramı

18.00 / Sahnede Yarışma Sonuçlarının açıklanması

18.15/ Büyük Mübadele Derneği Halk Oyunları Gösterisi

19.15 / Mübadele Vakfı Korosu Konseri

20.00 / Özgün Konseri