Refik Durbaş Söyleşi Günlerine Katıldı

Şair Refik Durbaş, Silivri Belediyesi Söyleşi günlerine katılarak 'Türk şiirinin ustası konuşuyor' konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

Refik Durbaş Söyleşi Günlerine Katıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi Nisan Ayı Söyleşi Günleri, Şair Refik Durbaş’ın söyleşisiyle devam etti. Yaşar Kemal Sergi Salonu’nda gerçekleşen söyleşiye CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi İbrahim Çeşmecioğlu, Mahalle Konseyleri Sorumlusu Muharrem Aydoğan ve Eğitimci- Şair İhsan Tevfik ile çok sayıda öğrenci katıldı.
 

DURBAŞ ANILARINI PAYLAŞTI
Şair Refik Durbaş söyleşisinde gerçekleştirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Ben ilkokulu dört yerde okudum, lise yıllarımda telden araba yapar, uçurtma uçururdum. Lise birinci sınıfta edebiyat öğretmenimiz bize ‘kitap okuyacağız, sonra bir defter alacaksınız ve okuduğunuz kitaplar size ne izlenim bıraktı üç, beş cümle ile yazacaksınız’ dedi.  Daha sonra okulda bir dergi çıkarmaya başladı, bizlere kompozisyon yazdırıyordu beğendiği kompozisyonları da dergide yayınlıyordu. Ben önce hikaye yazmaya başladım. Yoksul aile çocuğu olduğum için çalışıyordum, başımdan geçenleri yazdım ve çocuk dergisine gönderdim. Benim 7 sayfalık yazımının sadece küçük bir bölümünü yayınlamışlardı. Bir gün gezerken kitapçıda Atilla İlhan’ın kitabını gördüm. Onu alıp eve geldim, hala saklarım o baskısını, hani derler ya feleğim şaştı gerçekten şaşırdım nasıl bir şiir böyle olur diye. Sonra şiir yazmaya başladım, o zamanda kadar şiir okumuşluğum yoktu. Sekiz ya da on defter şiir yazdım, baktım hepsi Atilla İlhan’ın şiirlerine benziyor. O defterleri hala saklarım, yani şairlik hayatım böyle başladı.” Gazetecilik de yaptığı söyleyen Durbaş, röportaj yapmayı çok sevdiğini, Gazeteciler Cemiyeti’nin kendisine en iyi röportaj ödülü verdiğini dile getirdi. Söyleşi sonunda CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi İbrahim Çeşmecioğlu, Durbaş’a plaketini takdim etti.