Sahil Düzenlemesine Sokak Sanatı İle Renk Geldi

Silivri Belediyesi’nin Silivri Sahili’nde yaptığı çevre düzenleme çalışmalarına, Türkiye’nin en önde gelen graffiti sanatçısı Tunç Dindaş’ın çizimleriyle renk katıldı.

Sahil Düzenlemesine Sokak Sanatı İle Renk Geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri Belediyesi tarafından, Silivri Sahili’nde gerçekleştirilen çay bahçeleri, peyzaj ve Atatürk Caddesi’nde uygulanan estetik, kent kimliğine uygun yol düzenleme çalışmalarına, graffiti sanatının Türkiye çapındaki en ünlü isimlerinden Tunç “Turbo” Dindaş’ın çizimleri de eklendi. Sahil girişinde, Şuayip Çay Bahçesi’nin yanındaki atıl durumdaki trafo duvarları, dünyaca ünlü sanatçının çizimleriyle göz alıcı renklere kavuştu.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın daveti ile Silivri’ye gelen ünlü graffiti sanatçısı Tunç Dindaş, atıl durumdaki trafoyu bir tuval gibi renk renk bezeyerek adeta bir tablo görünümüne kavuştururken, eserin bitmiş hali Silivrililer tarafından da beğeni topladı.

Graffiti sanatının Türkiye’deki öncüsü ve en ünlü ismi olan, 2005 yılında İstanbul bienaline katılan, birçok ünlü marka için çalışmalar yapan, birçok sergide yer alan, Portekiz, Bulgaristan, İtalya ve Türkiye’de birçok sergi ve festivalde eserleriyle boy gösteren, bu alanda iki kitap yayınlamış olan ve son olarak İtalya’da uluslararası bir festivalde Türkiye’yi temsil eden tek sanatçı olarak boy gösteren Tunç Dindaş, yaklaşık 100 kutu sprey boya kullanarak tüm gün süren çalışmasında, sokak sanatının aykırılığını ve isyankâr ruhunu, Silivri Sahili’nin yeni imajıyla birleştirdi.

Tunç Dindaş, kendisini davet ederek sanatını sergileme imkânı veren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a olan teşekkür borcunu da, Silivri Belediyesi’nin meydan düzenlemeleriyle ilgili bir afişini, graffiti sanatına uyarlayarak gösterdi. Silivri’de graffiti sanatının örnekleri, Silivri Belediyesi'nin çalışmaları kapsamında ilerleyen günlerde çeşitli altgeçit ve duvarlarda da boy göstermeye devam edecek.