Şair Ahmet Erhan Parkı Açıldı

Silivri Belediyesi tarafından Türk şiirinin ünlü ismi Ahmet Erhan'ın ismi verilen park, muhteşem bir törenle açıldı. Açılışa siyaset ve edebiyat dünyasından birçok önemli isim ve Ahmet Erhan dostları katıldı.

Şair Ahmet Erhan Parkı Açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir dönem Silivri’de yaşamış ve ilçede yaşadığı yıllarda dört ayrı şiir kitabı yayımlanan Türk şiirinin ünlü ismi Ahmet Erhan Silivri’de sonsuza kadar yaşayacak. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, alınan Belediye Meclis Kararıyla Şair Ahmet Erhan’ın ismini Yeni Mahalle Müjdat Gürsu Caddesi üzerinde eski Millet Hastanesi’nin arkasında düzenlenen parka verdi. Erhan’ın anısını sonsuza kadar yaşatacak olan parkın açılışı siyaset ve edebiyat dünyasından birçok önemli isme ev sahipliği yaptı. Açılışa; CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, MHP Silivri İlçe Başkanı Şenoğlu Türkyılmaz, DP Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, oda ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve eğitimcilerin yanı sıra; edebiyat dünyasından Şair Refik Durbaş, Şair Turgay Fişekçi, Şair Hüseyin Alemdar, Doktor- Yazar Ercan Kesal, Türkiye Yazarlar Sendikasını temsilen Şair C. Hakkı Zariç, Müzisyen- Yazar Hüsnü Arkan, Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Sekreteri Şair Müslim Çelik, Şair Yaşar Miraç, Şair Bilal Kayabay, Şair Oktay Akıncı, Şair- Yönetmen Adnan Azar ile Şair Ahmet Erhan’ın yakın dostu Silivrili Şair İhsan Tevfik Kırca da katıldı.

 

DOSTLARI ERHAN’I ANLATTI

Parkın açılış törenine katılan şair ve yazarlar Ahmet Erhan’ı anlattı. Şairle anılarını ve şairin edebiyat dünyasına katkılarından söz eden dostları, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a parkın Ahmet Erhan ismi ile anılmasını sağladığı için teşekkür etti. Şair- Yazar Ataol Behramoğlu, Şair Ahmet Telli, Gazeteci- Yazar Nihat Genç ile Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı ve Yazarlarından Doğan Hızlan da Şair Ahmet Erhan Parkı açılışına mesaj göndererek hayırlı olsun dileklerini davetlilerle paylaştı.

 

IŞIKLAR; “AHMET ERHAN’IN ANISI SONSUZA KADAR YAŞATILACAK”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, açılışta yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bizim kimliğimizi, bizi biz yapan değerlerimizi koruyup evrensele taşıma isteği beni çok duygulandırıyor. Kendi değerlerimizi geleceğe taşımak konusunda bu topraklarda yetişmiş şairlerin çok önemli etkileri var.  Şairlerin böyle özel günlerde anılmasının dışında onları koruyan en önemli kültürün sanat olduğunu düşünüyorum. Bu kültür emperyalizmine karşı duracak değerlerimizin sanat olduğunu biliyoruz. Ben Ahmet Erhan’a buradan sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. Umarım bizi duyuyordur. Silivri’de yaşadığı günler anısına ismi verilen bu parkta Ahmet Erhan’ın anısı sonsuza kadar yaşatılmaya devam edecek.”

 

ŞİİRLERİYLE ANILDI

Şair Ahmet Erhan Parkı açılışında Muharrem Aydoğan, Başak İnanç ve Emre Yaşar Kahraman enstrümanlarıyla; İhsan Tevfik Kırca da Erhan şiirleriyle açılış törenine renk kattı.