Şakşuka Tarık'tan Unutulmaz Hıdırellez

Silivri Belediyesi'nin bu yıl 3.'sünü gerçekleştirdiği Hıdırellez Şenlikleri, renkli görüntülere sahne oldu. Dans gruplarının gösterisiyle başlayan program, Şakşuka isimli şarkıyla ünlenen Tarık Mengüç'ün konseriyle devam etti.

Şakşuka Tarık'tan Unutulmaz Hıdırellez

Silivri Belediyesi 3. Hıdırellez Şenlikleri, bu yıl da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi coşkulu bir kutlamayla gerçekleşti. Silivri Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin Artvin ve Üsküp yöresi halk oyunları ile Silivri Romanlar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Trakya yöresine ait dans gösterisi ile başlayan gecenin finalinde ise Tarık Mengüç sahne aldı.

KÖTÜ ADAM SUNUCULUK YAPTI

Türk sinemasının unutulmaz kötü adamı Nuri Alço’nun sunuculuğunu üstlendiği Silivri Belediyesi 3. Hıdırellez Şenlikleri’ne, CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Dilara Bayıllıoğlu, CHP Silivri İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Silivri Belediye Başkan Yardımcıları, sivil toplum kuruluşu ve kamu kurumu temsilcileri, oda başkanları ve birçok vatandaş katıldı. Geceye katılanlar arasında ünlü sinema sanatçısı Mahmut Hekimoğlu da yer aldı. Alço ve Hekimoğlu, gecenin ilerleyen saatlerinde gösteri ekipleriyle birlikte dans ederek, Hıdırellez coşkusuna ortak oldular.

DANS GÖSTERİLERİ BEĞENİ TOPLADI

3. Hıdırellez Şenlikleri’nde sahne alan Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Halk Oyunları Ekibinin Artvin ve Üsküp yöresi oyunları büyük alkış aldı. Silivri Belediyesi Kültür Merkezi The Colours of Anatolia ismiyle ilk gösterisini gerçekleştiren dans grubu, izleyenlerden tam not aldı. Gecede sahne alan bir diğer grup da, Silivri Romanlar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin dans ekibi oldu. Renkli kıyafetleriyle ilgi odağı olan dans grubu, gerçekleştirdikleri gösterileri ve gece boyunca bitmek bilmeyen performanslarıyla beğeni topladı. Başkan Işıklar dans eğitmenleri İmdat Töremen ve Ersin Çelikkaya’ya çiçek vererek, teşekkürlerini sundu.

IŞIKLAR; “İLÇEMİZDE KÜLTÜREL BİR MOZAİK OLUŞTURDUK”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, gecede gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi; “Bu akşam izlediğimiz dans gösterileri ile çok duygulandığımı belirtmek istiyorum. Onlar Anadolu Ateşi ya da yıllardır dansla uğraşan kişiler değil. Ortaya koydukları gösteriyle de görüyoruz ki, tüm bunlar yapılamayacak, erişilemeyecek güzelliler değilmiş. Kültür Merkezimizde daha önce söylediğimiz amaca bir adım daha yaklaştığımızı düşünüyorum. 7’den 77’ye herkesin zaman ayırıp, kültürel zenginliğimizi bir mozaik haline dönüştürerek bizlere sunmasından çok memnun oldum. 3 medeniyete ev sahipliği yapmış ilçemiz, 81 ilden hemşerimize ev sahipliği yapıyor. Birçok zenginliği bir arada yaşıyoruz, barındırıyoruz ve bunu hoşgörü ile bir arada kutluyoruz. Bu kültürel zenginliği bizlere yaşattıkları için kendilerine teşekkür ediyorum.

“GÖNLÜMÜZ BARIŞA VE KARDEŞLİĞE HER ZAMAN AÇIK”

Bu yıl 3.’sünü Yaptığımız Hıdırellez şenliği hepimizin bildiği gibi Hızır ve İlyas Peygamberimizin yeryüzünde buluşmasının önemini taşıyor. Buluştukları günün baharın, bolluğun geldiği, sevginin, gönüldaşlığın, birbirine sevgi ile bakabilmenin günü olarak anılır ve yüzyıllardır Türk coğrafyasında bu gelenek ve görenekle kutlanır. O gün insanlar umutlarını bir daha yenileme şansı bulur, kapılarını gönül dostları gelsin diye açık bırakır, çuvallarını buğdayla bereketle dolsun diye açık tutarlarmış. Biz de yıllardır kutlanan bu şenlikleri gelenekselleştirerek kutlama çabası içindeyiz. Hıdırellez de kapıların açık bırakılıp bereketin, bolluğun gelmesini bekleyenler gibi, bizim de dostluğa, kardeşliğe ve barışa gönlümüz her zaman açık olacak. Bu gece bizleri yalnız bırakmayan sevgili sanatçı dostlarımız Nuri Alço, Mahmut Hekimoğlu ve Tarık Mengüç’e çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki festivallerimiz ve etkinlilerimizde görüşmek dileğiyle, hepinize şükranlarımı sunuyorum.”

TARIK MENGÜÇ GÖNÜLLERİ FETHETTİ

Gecenin finalinde Şakşuka şarkısıyla sevilen sanatçı Tarık Mengüç sahne aldı. Renkli kişiliği ile tanınan Mengüç, söylediği hareketli parçalarla coşkuyu doruğa çıkarttı. Konser sırasında sahneden inerek, Silivrililerle kucaklaşan Mengüç, samimi ve içten tavırlarıyla gönülleri fethetti. Yaklaşık 1,5 saat sahnede kalan Mengüç, konser bitiminde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a hat satanıyla üzerine isminin yazıldığı bir pano hediye etti. Başkan Işıklar’da Tarık Mengüç’e çiçek ve Silivri Yoğurdu; Nuri Alço ve Mahmut Hekimoğlu’na da çiçek hediye ederek, geceye katkıları için teşekkür etti.