Sanat Sokağa Taşındı

Silivri Belediyesi, Silivri’nin çeşitli yerlerindeki altgeçit ve duvarları renklendiriyor. Ülkemizin en eski ve köklü graffiti gruplarından olan S2K’nin çizimleriyle, Silivri’de sanat sokağa taşındı.

Sanat Sokağa Taşındı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri Belediyesi ve Silivri Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin girişimiyle, Silivri sokakları renkli ve modern bir görünüme kavuşuyor. 19-25 Mayıs Gençlik Haftası nedeniyle başlayan çalışmalar kapsamında, Silivri’deki altgeçitler ve bazı duvarlar, profesyonel sanatçıların desenleriyle renklendiriliyor. 19 Mayıs günü başlayan çalışmada, ilk olarak Konutlar Bölgesi’nde bulunan altgeçidin duvarı, dünyaca ünlü graffiti grubu Shot2Kill (S2K)’in, profesyonel sanatçılarından oluşan üyelerinin çizimleriyle yepyeni bir görünüme kavuştu. Tamamen doğaçlama biçimde çizilen ve toplamda 8 saat süren aralıksız çalışmanın sonucu olarak, tablo gibi bezenen 28 metrelik duvarın benzerleri de, ilçe genelindeki diğer altgeçitler ve duvarlarda da uygulanacak. Doğaya zarar vermeyen sprey boyaların kullanıldığı çalışmada, graffiti sanatçıları doğaçlama olarak yeteneklerini kullanırken, Silivri sokakları çalışmaların ardından, dünya kentleriyle yarışır bir görselliğe sahip olacak.

 

IŞIKLAR; “BİR İLK GERÇEKLEŞTİRDİK”

Sanata ve sanatçıya verdiği önemi her fırsatta ortaya koyan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da çalışmaları bizzat izleyerek sanatçılarla sohbet ederken, bu tip duvar resimlerinin, dünyanın birçok ünlü kentinde bulunduğunu, Türkiye’de ilk defa bir belediyenin, bir graffiti grubuyla işbirliği çalışması yürüttüğüne dikkat çekti. Işıklar; “Bizler, sanatın önemini biliyor ve sanatçıya verdiğimiz değeri her fırsatta gösteriyoruz. Sanatçılarımızın yaratıcılık ve özgürlük duygularını açığa çıkartarak ortaya koyduğu bu çalışmayı, ilçemizin diğer sokaklarında da sürdüreceğiz” dedi. Çalışmalarının sonunda, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a olan teşekkürlerini duvara işleyerek ölümsüzleştiren sanatçıların çalışmaları, birçok internet sitesinde de sergilenerek, Silivri’nin ismi duyurulacak.