Silivri Belediyesi Kültür Merkezi’nde Şah Mat

Silivri Belediyesi, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Silivri İlçe Spor Müdürlüğü ve Silivri Satranç Spor Kulübü Derneği iş birliği ile 18-19 Nisan tarihlerinde Silivri Belediyesi Kültür Merkezi’nde okullar arası Satranç Turnuvası düzenlendi.

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi’nde Şah Mat
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Silivri Belediyesi, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Silivri İlçe Spor Müdürlüğü ve Silivri Satranç Spor Kulübü Derneği iş birliği ile ilçe genelindeki okullar arasında Satranç Turnuvası düzenlendi.  21 ilköğretim okulundan 130 sporcunun katılımı ile düzenlenen turnuva, Silivri Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Oldukça çekişmeli geçen iki günlük turnuvanın sonunda dereceye girenlere ödülleri ilçe protokol üyeleri tarafından verildi.

 

DEMİRKOL TEBRİK ETTİ

Ödül töreninde konuşan Silivri Kaymakamı Mesut Demirkol; “Böyle bir organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Yavrularımızın bu tarz etkinliklere yönelmesi bizlere gurur veriyor. Boş zamanlarını böyle faydalı faaliyetler ile değerlendirmeleri için elimizden geleni yapmaya hazırız. Silivri Belediyesi’ne, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğümüze, Silivri Satranç Kulübü Derneği’mize ve görünmez kahramanlarımız olan yavrularımıza bu sporu öğreten, onlara yol gösteren öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

 

KANDEMİR; “ŞİMDİKİ ÖĞRENCİLER ŞANSLI”

Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir; “ Bizim öğrencilik dönemimizde bu tarz etkinlikler yoktu. Biz de satrançla uğraşmak isterdik. Şimdiki gençlerimiz çok şanslı. Bu şanslarının kıymetini bileceklerine yürekten inanıyorum, Onlara başarılar diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.  

 

ÖDÜLLER İLÇE PROTOKOLÜNDEN

Turnuvada yıldızlar kategorisinde 1. Özel Balkan İlköğretim Okulu, 2. Namık Kemal İlköğretim Okulu ve 3. Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu olurken, kupaları Silivri Kaymakamı Mesut Demirkol tarafından takdim edildi. Küçükler kategorisinde ise 1. Gazi İlköğretim Okulu, 2. Özel Balkan İlköğretim Okulu, 3. Alipaşa Fethi Erkoç İlköğretim Okulu dereceye girerken, kupalarını Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir takdim etti. Yıldızlar kategorisinde ferdi sıralamada 1. Kavaklı İlköğretim Okulu öğrencisi Alpaslan Köse, 2. Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu öğrencisi Burhan İnce, 3. Alipaşa Fethi Erkoç İlköğretim Okulu öğrencisi Ekrem Mızrak olurken madalyalarını Silivri İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fikret Özdemir’den aldılar. Küçükler kategorisinde 1. Nurullah Baldöktü İlköğretim Okulu öğrencisi Mert Demirtaba, 2. Gazi İlköğretim Okulu öğrencisi Yasin Alkan, 3. Ortaköy Sezin Öztaş İlköğretim Okulu öğrencisi Berkay Çimen’e madalyaları Silivri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mecit Bayar tarafından takdim edildi. Ayrıca turnuvada en küçük sporcu olan Nurullah Baldöktü İlköğretim Okulu öğrencisi Mehmet Akif Kılbaş’a madalyası Silivri Satranç Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Keskinocak tarafından; en başarılı küçük bayan sporcu ödülünü alan Mimarsinan İlköğretim Okulu öğrencisi Meryem Atlı’ ya madalyası Başhakem Ali Şahin tarafından; en başarılı yıldız bayan sporcu ödülü Namık Kemal İlköğretim Okulu öğrencisi Fatma Sivlim’e de madalyası Silivri Satranç Spor Kulübü Derneği Başkanı Adnan Güneysu tarafından verildi.